22:07 20 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Klaus Iohannis

  Lider PSD de prim rang: ”Iohannis trebuie suspendat, să mergem pe varianta asta!”

  © Facebook / Claudiu Pândaru
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Klaus Iohannis (199)
  74350

  ”Eu cred că are o strategie, dar ținând cont că nu ai ce să îi faci președintelui... Dacă mâine spune ”eu nu mai numesc pe nimeni”?...”

  BUCUREȘTI, 18 ian, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Una dintre cele mai puternice figuri ale PSD, ministrul Economiei, Niculae Bădălău, fost președinte executiv al partidului, a făcut o declarație explozivă: Iohannis nu are argumente pentru a nu-i numi pe Olguța și pe Drăghici, ”E clar că încalcă Constituția” și trebuie suspendat.

  ”După ce va fi depus cazierul Olguței, care e un ministru foarte bun, va spune că e blondă și să aducă o dovadă că nu e vopsită”, a declarat ironic Bădălău, explicând ”Un partid a câștigat alegerile, partidul ăla face guvernul,  nu scrie nicăieri că ministrul trebuie să aibă studii la Oxford - de 30 de ani nu s-a cerut cazierul”

  Niculae Bădălău, cunoscut pentru moderația și diplomația sa, nu are nici un dubiu:

  ”Omul (Iohannis, n.n.) nu vrea că nu vrea el - vrea să arate că el este jupânul României și că nu vrea el”, e de părere Bădălău, care consideră că ”Nu trebuie intrat în jocul lui”.

   Mai mult, ministrul consideră că problema se pune sub două aspecte – juridic și politic, dar că, în oricare situație s-a trecut de limită – iar propunerea sa este concretă:

  ”Din punct de vedere juridic, dacă nu vrea omul, cred că e o problemă”, spune Nicu Bădălău. ”Din punct de vedere politic, trebuie suspendat - trebuie să mergem pe varianta asta”, a declarat ferm ministrul – ”E clar că încalcă Constituția”.

  Are Iohannis un gând ascuns? ”Cred că aici e o greșeală a-l reinventa”, spune Bădălău.

  ”Eu cred că are o strategie, dar ținând cont că nu ai ce să îi faci președintelui... dacă mâine spune că ”eu nu mai numesc pe nimeni”?.. ce poți să îi faci?” , pune problema liderul PSD.

  În plus, Bădălău aduce în discuție efectele negative ale atitudinii președintelui – ”În momentul ăsta nu funcționează CSAT-ul, nu funcționează nimic”, atrage atenția Bădălău.

  ”Să avem președinția Consiliului UE și să nu avem doi miniștri?!”, comentează indignat ministrul. ”Când se convoacă comisia specială pentru Transporturi, cine merge acolo din partea României? Interimarul?”

  Oamenii de la UE nu prea înțeleg ei cum e cu interimatele de tipul acesta, cu bătălia de la noi, consideră titularul portofoliului Economiei.

  ”Acolo vin toți miniștrii de resort ai Transporturilor și gândesc regulamente pe Transporturi - iar noi mergem cu Rovana Plumb care le spune că este de la Fondurile Europene”, spune Bădălău,  care izbucnește ”E scandalos”.

  Noi ar trebui să punem umărul indiferent din ce partid și ce funcții vremelnice avem, suntem să ridicăm imaginea țării, consideră liderul social democrat. ”Mergeți în Europa și o să vedeți că ne percep toți ca pe niște certăreți și ăsta e adevărul, ce să mai spunem”, a conchis Niculae Bădălău într-un recent interviu acordat DC News

  Тема:
  Klaus Iohannis (199)

  Tematic

  Iohannis – gafă istorică majoră chiar în mesajul oficial! Presa nu a observat!
  ”Războiul rece” e oficial – Post de radio anti-PSD finanțat de SUA, Iohannis salută!
  Ștergerea identității naționale: demersul semidoct tip Iohannis contra lecția Eugen Simion
  Iohannis - ce se întâmplă cu românii din Marea Britanie după respingerea Acordului
  Liviu Pleșoianu, replică zdrobitoare după ”solicitarea” lui Iohannis!
  Brexit: Meleșcanu îl contrazice pe Iohannis - „vor fi probleme pentru cetățenii români”
  Toader, palmă pentru Iohannis – scoate în evidență ce nu spune președintele!
  Iohannis - Premieră de un ridicol total! Olguța și Mircea Drăghici îi întorc bătaia de joc
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, PSD


  Știrile Zilei