05:09 22 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Ministrul Justiției, Tudorel Toader

  Tudorel Toader anunță ”Ordonanța bombă”! Draftul e la Viorica Dăncilă!

  © Photo: Guvernul România
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  74750

  ”Ordonanța de urgență este pregătită – dar nu decid eu momentul când o dăm, eu propun soluția. Am făcut draftul de ordonanță, iar premierul Viorica Dăncilă va decide”

  BUCUREȘTI, 20 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Mai multe voci din spațiul public au cerut ca, în urma ultimelor decizii ale CCR să se dea acte normative care să reglementeze situațiile confuze apărute.

  În acest context, ministrul Justiţiei a anunţat acum puțin timp, la România TV, că Guvernul va adopta o Ordonanţă de Urgenţă prin care va extinde termenul contestaţiei în anulare - de la 30 de zile, aceasta vizând toate cazurile în care completul de  judecată a fost constitut nelegal.

  ”Dăm OUG pentru repunerea în termen a tuturor celor care au fost condamnați de către complete nelegal constituite și vor putea face contestație în anulare, repuși fiind în termen prin ordonanță, iar instanța, în complet legal constituit, va judeca”, a declarat ministrul Justiţiei la RTV.

  Astfel, ar exista baza legală să se anuleze toate sentinţele date de completurile de 5 judecători de la ÎCCJ începând cu anul 2014, comentează sursa citată

  Mai mult, Toader ar avea OUG pregătită, decizia fiind a premierului Dăncilă.

  ”Ordonanța de urgență este pregătită – dar nu decid eu momentul când o dăm, eu propun soluția”, a declarat Toader. ”Am făcut draftul de ordonanță, iar premierul Viorica Dăncilă va decide”.

  Dar, opinia ministrului Justiției este că ”trebuie în cel mai scurt timp posibil”.

  Cu siguranță, sunt de așteptat reacții vehemente după acest veritabil șoc anunțat de Tudorel Toader.

  Tagurile:
  Viorica Dăncilă, Ordonanțe de urgență, Toader Tudorel


  Știrile Zilei