10:20 19 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Klaus Iohannis

  Inițiativă puternică la vârful PSD: ”Trebuie să îl suspendăm imediat pe Iohannis”

  © Facebook / Claudiu Pândaru
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Klaus Iohannis (199)
  100370

  Propunerea se va face chiar în prima ședința a conducerii partidului - punerea pe ordinea de zi a declanșării procedurilor de suspendarea a președintelui Iohannis!

  BUCUREȘTI, 21 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Unul dintre cele mai activi deputați PSD, Cătălin Rădulescu, a declarat va cere declanșarea procedurilor de suspendarea din funcție  a președintelui Klaus Iohannis – dar nu o suspendare obișnuită, ci una pe… șapte zile! De ce ”șapte zile”? Deputatul ”Mitralieră” pare a prelua ceva din modelul ”Genezei”!

  ”Noi trebuie să îl suspendăm imediat, imediat, pe o perioadă de şapte zile, timp în care cel care îi ia locul să poată numească miniştri, să revoce procurorul general, să numească procurorul şef la DNA, să promulge legile care trebuie promulgate, pe care dânsul le ţine şi îşi bate joc de ele”, spune doctorul Rădulescu.

  Printre legile la care se referă și care ar trebui promulgate de urgență sunt Codul Penal, Codul de Procedură și legile Justiţiei.

  ”După care, să îl cheme pe domnul Iohannis, preşedinte de drept nemeritat în România, ales cum a fost ales, să i se dea înapoi mandatul după şapte zile şi să spună: poftim, domnule preşedinte”, spune Răduclescu.

  Chestiunea interesantă este că Rădulescu are intenții serioase, în sensul că vrea să propună chiar în prima ședința a conducerii partidului punerea pe ordinea de zi a declanșării procedurilor de suspendarea a președintelui Iohannis!

  ”Preşedintele îşi bate joc de coaliţia aflată la putere într-un fel care nu s-a întâmplat în ultimii 25 de ani în România, iar noi nu facem absolut nimic”, motivează Răsdulescu. ”De acum încolo de fiecare dată când vei face acelaşi lucru, te vom suspenda de fiecare dată câte şapte zile, ca să înveţi minte că dumneata nu te joci cu Constituţia”, a declarat Cătălin Rădulescu, la Digi 24

  Această formulă de suspendare temporară a președintelui pentru o anume acțiune – numiri în funcție, în general  - a fost utilizată în Republica Moldova. Dar, în România, este greu de înțeles cu se poate utiliza această formulă care nu se încadrează în normele constituționale care prevăd suspendarea în parlament, urmată de referendumul pentru demitere.

  Тема:
  Klaus Iohannis (199)

  Tematic

  Liviu Pleșoianu, replică zdrobitoare după ”solicitarea” lui Iohannis!
  ”Războiul rece” e oficial – Post de radio anti-PSD finanțat de SUA, Iohannis salută!
  Toader, palmă pentru Iohannis – scoate în evidență ce nu spune președintele!
  Iohannis - Premieră de un ridicol total! Olguța și Mircea Drăghici îi întorc bătaia de joc
  Lider PSD de prim rang: ”Iohannis trebuie suspendat, să mergem pe varianta asta!”
  Tagurile:
  PSD, Klaus Iohannis, suspendare


  Știrile Zilei