22:50 18 Februarie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.13
 • RUB0.26
 • RON4.08
 • UAH0.63
  Ludovic Orban

  Toader, mutare care îl face pe Orban să tremure – ”E posibil să fie condamnat”!

  © Facebook / Ludovic Orban
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  345790

  ”Discursul pro-Justiție al PNL și al lui Klaus Iohannis poate fi anulat dacă Ludovic Orban se agață de funcție, PNL ar putea fi aruncat în aer”

  BUCUREȘTI, 21 ian, Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”PNL ar putea fi aruncat în aer dacă guvernul Dăncilă dă ordonața de urgență pentru rejudecarea proceselor în cazul completurilor ilegale de la Înalta Curte”, este comentariul surprinzător al DC News. ”Ludovic Orban va fi silit să renunțe la conducerea partidului”, scrie sursa citată.

  Ciudat știre lansată de agenția creată de Bogdan Chirieac și Val Vâlcu are la bază următorul raționament – o Ordonanță care duce la rejudecarea proceselor judecate de completele ilegal constituite l-ar trimite pe liderul PNL din nou în fața instanței!

  ”În cazul în care se reiau toate procesele, se va afla în situația pe care o avea în momentul în care DNA l-a inculpat - este posibil ca un complet legal constituit să îl condamne”, scrie DC News – ceea ce ar fi, ”o lovitură devastatoare pentru PNL”.

  Din această cauză, speranța liberalilor ar sta în ”mișcările de stradă” care ar putea ”bloca anunțata OUG pentru rejudecarea proceselor de la Înalta Curte”.

  În condițiile în care Ludovic Orban ar avea din nou calitatea de acuzat sau inculpat, ”va fi nevoit să renunțe la șefia PNL”.

  ”Liberalii și-au axat strategia pe invocarea luptei anticorupție, ci acuzați fac un pas în spate sau în lateral, până își clarifică problemele în Justiție”, scrie DC News. ”Discursul pro-Justiție al PNL și al lui Iohannis poate fi anulat dacă Orban se agață de funcție”, conchide agenția.  

  În același timp, scrie logic DC NEws, ”o eventuală participare a PNL sau a lui Orban la protestele anunțate împotriva OUG ar discredita chiar protestele, odată ce liderul PNL se află printre cei implicați, cu un interes personal în blocarea OUG”.

  ”Eu m-am referit la toate cauzele pronunțate de către complete nelegal constituite și nu doar la cauzele în care cei judecați au fost condamnați - toate!”, a subliniat Tudorel Toader explicând sensul ordonanței. ”Condamnați sau achitați, procesele vor trebui să urmeze același regim”, a conchis ministrul dându-le fiori multora – eventual și lui Ludovic Orban, așa cum susține DC News

  Tematic

  Marele risc din spatele declarației lui Dragnea – după ”asasinat” și ”înalta trădare”
  Viorica Dăncilă a dat o lecție de comportament la Moțiune și a făcut praf Opoziția
  Olguța Vasilescu punctează în noul scandal creat de liberali
  Mihai Fifor șterge pe jos cu Orban, care a jignit-o grosolan pe Viorica Dăncilă!
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei