00:02 22 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Klaus Iohannis

  Mesajele zilei: Iohannis vrea un "stat al legii", Dragnea - ”curaj național în politică”

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Klaus Iohannis (199)
  13920

  Cei doi politicieni au făcut apel la istorie pentru a transmite mesaje generațiilor prezente și viitoare.

  BUCUREȘTI, 24 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. În cadrul sesiunii de comunicări științifice ”Unirea Principatelor Române, bază a statului român modern”, organizată la Palatul Patriarhiei, președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că exemplele elitelor și acțiunile acestora din 1859 arată că ”în vremuri grele, adevărații oameni de stat trebuie să se ridice la înălțimea marilor provocări și să acționeze în beneficiul cetățenilor”.

  Bucureștiul marchează împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române >>>

  Destinul României, inseparabil de UE

  Șeful statului a precizat că, în 1859, Principatele Române intrau într-un proces amplu de modernizare și consolidare a statului și a făcut, cu acest prilej, un arc peste timp.

  ”În 2019, destinul României nu mai poate fi separat de UE ca proiect de pace, prosperitate, siguranță, echitate și coeziune pentru cetățenii săi. De 160 de ani, românii se apropie de valorile umaniste fundamentale ale Europei prin edificarea unui stat al legii, al democrației și demnității umane, al libertății și egalității”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit agerpres.ro

  Curaj și inteligență diplomatică

  Într-un mesaj transmis de Ziua Unirii Principatelor, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, vorbește despre valorile care trebuie readuse în prim-planul vieții politice din țara noastră.

  ”Unirea de la 1859 a Principatelor Române Moldova și Țara Românească a fost un act de curaj național și de inteligență diplomatică – două valori ce trebuie readuse în prim-planul vieții politice românești din prezent”, a transmis Dragnea, pe pagina sa de Facebook

  Acesta a precizat că are convingerea că, așa cum a făcut-o de fiecare dată în momentele majore ale istoriei, națiunea română își va regăsi resursele patriotice care au făcut-o mare și puternică.

  Тема:
  Klaus Iohannis (199)
  Tagurile:
  Liviu Dragnea


  Știrile Zilei