22:35 16 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.71
  Adrian Năstase la Moscova, 16 martie 2018

  Adrian Năstase o face praf pe Macovei – și demască sistemul din care face parte!

  © Photo: Фонд Горчакова
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  3476260

  Puțini oameni politici de prim rang au avut curajul să scrie precum Năstase – demolarea la care se angajează nu o vizează pe Macovei doar ca persoană – ci ca simbol al ”mercenarului” gata de orice, în slujba unor structuri anti-naționale

  BUCUREȘTI, 25 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. S-ar putea spune ”a așteptat, a așteptat, până i-a venit bine să o lovească”. Adrian Năstase, intelectualul de nivel internațional nu se încurcă, pe blogul său, cu personaje ajunse, dintr-un capriciu al vremurilor, în posturi înalte. De aceea nici nu a vorbit până acum de Monica Macovei, un personaj care a contribuit la tragedia prin care a trecut marele om politic român.

  Naționaliștii francezi și germani pregătesc o alianță la care este invitată și România >>>

  ”Mercenar, așteaptă ofertă la europarlamentare” se intitulează articolul publicat acum puțin timp de Adrian Năstase pe blogul personal – și demolarea la care se angajează fostul premier nu o vizează pe Macovei doar ca persoană – ci ca simbol. Ca simbol al ”mercenarului” gata de orice, în slujba unor structuri… gata de multe.

  Concomitent, printr-un frumos artificiu scriitoricesc, Năstase face o „poză” a competiției pentru accesul în PE. ”Urmăresc, cu oarecare atenție, configurarea listelor pentru europarlamentare”, scrie Năstase subliniind detașarea sa de manevrele respective – de unde și o cinică obiectivitate.

  ”Motivele celor care vor să fie incluși pe liste par a fi foarte diferite”, arată premierul, ”Unii vor să se auto-exileze acolo, alții așteaptă recompense de la propriul partid, alții s-au săturat de scandalurile politice interne, alții își doresc, pur și simplu, o sinecură bine platită”.

  Ați recunoscut diverse figuri? Dacă da, să trecem la următorul nivel, cei cu adevărat de luat în colimator, cei care ”fac deja parte dintr-o frăție europeană, trans-națională, utilă pentru frăgezirea naționalismelor politice și economice”.

  Cu alte cuvinte, Năstase formulează o critică extrem de tăioasă Parlamentului European, care găzduiește asemenea coterii trans-naționale, a căror misiune este șubrezirea – ”frăgezirea” – sistemelor naționale.

  ”Există astfel de mercenari în diferite delegații - unii dintre ei sunt utili să-și atace propria țară la Parlamentul European, în numele unor interese trans-naționale”, subliniază Adrian Năstase.

  Puțini oameni politici de prim rang au avut curajul să scrie precum Năstase! Și acum ajunge la concretul ”Macovei”, simbolul acestui tip de mercenariat anti-național.

  ”Utilizată, în calitate de ministru al Justiției, împotriva adversarilor politici, de către cel care a creat „regimul mafiot” din România, Monica Macovei și-a continuat apoi opera distructivă la Bruxelles, alături de alți „mercenari” ai internaționalei „Anti-corapshăn””, scrie Adrian Năstase.

  Fostul premier descrie pe scurt traseul lui Macovei: ”Repudiată de PDL, chiar și de Băsescu, fostul procuror ceaușist și-a creat un partid cu 10 membri mititei – M10 – din care a demisionat în noiembrie 2018, așteptând să vadă de unde ar putea veni o nouă ofertă de sinecură”.

  Iar ironia bine cunoscută se manifestă și în finalul articolului de pe blog

  ”Anunțul său de publicitate ar putea suna astfel: „mercenar pentru Bruxelles pentru a reprezenta România (sau o altă țară), aștept provincia”.

  Deci, un articol… mai mare decât îl arată dimensiunea textului, pentru că punctează atât nemernicia indivizilor, dar mai ales a sistemului. Adrian Năstase rămâne același analist fin și condeier de temut! Plus cunoscătorul intim al realității politice din România și din Europa – în care el ne-a introdus, dar știind bine cum trebuia să manevreze ulterior. Ceea ce nu dorea nici Europa, nici alți ”strategici” – care mai apar și vor mai apărea pe blogul lui AN.    Știrile Zilei