05:45 21 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  430870

  Creşteri de aproape 50% la bugetul Educaţiei (faţă de 2018), dar și majorări ale bugetelor Sănătăţii şi a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

  BUCUREȘTI, 28 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. După ce ieri, secretarul Camerei Deputaţilor, deputatul Iulian Bulai (USR), a informat opinia publică despre o discuție cu Florin Iordache, care i-a spus că până joi , 31 ianuarie, guvernul va adopta bugetul pe 2019, aseară, consilierul primului-ministru, Darius Vâlcov, a declarat, că proiectul de lege a bugetului pentru 2019 este gata și va prezentat marţi, 29 ianuarie.

  În consecință, Vâlcov a anunțat că, pe 5 sau 6 februarie va începe dezbaterea acestuia în comisiile Parlamentului.

  Într-o declarație dată postului Antena 3, Vâlcov a explicat că e posibil ca azi să mai aibă loc o ultimă discuţie a proiectului de buget – atât în Coaliţie, cât și cu UDMR.

  În privința comentariilor iscate după ce Liviu Dragnea a postat imagine în care liderii Coaliției și câțiva miniștri lucrau la Buget, dar printre ei nu era și Viorica Dăncilă, Vâlcov a îndepărtat aceste zvonuri.

  ”Doamna prim-ministru a participat la majoritatea întâlnirilor - ştia despre ce este vorba, a fost doar o prezentare pentru liderii Coaliţiei”, a explicat Vâlcov.

  Interesantă este afirmația lui Darius Vâlcov – și anume că proiectul de buget va cuprinde ”surprize foarte plăcute”, mai precis creşteri de aproape 50% la bugetul Educaţiei (faţă de exercițiul bugetar precedent, 2018), dar și majorări ale bugetelor Sănătăţii şi a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

  În privința marii controverse - OUG 114/2018, cu celebra ”taxă pe lăcomie”, ei bine Vâlcov a spus că Guvernul se menține pe poziții - taxa nu va fi abrogată şi nici modificată.

  O altă chestiune periculoasă  - devalorizarea leului în raport cu moneda europeană, Vâlcov consideră că aceasta este o problemă de scurtă durată care seva regla.

  Conform legii, Banca Naţională este responsabilă de fluctuaţia monedei naţionale şi are datoria de a interveni pentru a ţine cursul sub control, a spus Darius Vâlcov la Antena 3.

  Tagurile:
  Buget, Bani, Guvern


  Știrile Zilei