23:38 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69

  Dragnea, anunț surpriză: Guvernul cedează ”pâinea și cuțitul, cerem doar responsabilitate”

  © Photo: Facebook / Liviu Dragnea
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  6123140

  ”De acum, ei vor avea pâinea și cuțitul, dar asta îi obligă să fie mai responsabili față de cetățeni: mai multă chibzuință la cheltuielile curente și mai mulți bani pentru investițiile așteptate de comunitate”

  BUCUREȘTI, 30 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”WIN-WIN SITUATION” PENTRU AUTORITĂȚILE LOCALE: mai mult pentru cei săraci, fără pierderi la cei bogați. Comunitățile locale vor avea în 2019 cel mai mare buget din istoria României: circa 77 miliarde de lei, adică aproape jumătate din valoarea bugetului de stat (164,5 mld.)”, a transmis acum puțin timp Liviu Dragnea printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

  Reacția liderului PSD vine după ce aleșii locali anunțaseră că vor merge peste guvern, nemulțumiți de faptul că nu au primit răspuns la cererile privind repartizarea încasărilor din impozitul pe venit și din TVA.

  ”Aleșii locali vor păstra toate sumele încasate din impozitul pe venit și vor primi 11 miliarde de la Guvern, din cotele de TVA”, scrie Dragnea, promițând că ”Niciun județ nu va avea mai puțin de 400 lei/locuitor, față de doar 250 anterior, și nicio primărie nu va avea mai puțin de 1.200 lei/locuitor față de doar 750 lei înainte”.

  Dragnea anunță că primăriile vor opri direct 60% din încasări, ”așa cum au cerut”, iar restul de 40% vor merge la județ, ”din care 20% se vor întoarce la aceleași primării pentru echilibrare”. Și bucureștenii vor avea mai mult decât înainte – precizează Dragnea.

  Concret, se pune în aplicare o descentralizare a finanțelor, guvernul cedând o parte din cheltuieli, care vor reveni la nivel local. ”Aleșii locali vor prelua o serie de cheltuieli din sarcina Guvernului, dar tot vor rămâne cu 9 miliarde mai mult decât aveau înainte”, scrie Dragnea.

  ”De acum, ei vor avea pâinea și cuțitul, dar asta îi obligă să fie mai responsabili față de cetățeni: mai multă chibzuință la cheltuielile curente și mai mulți bani pentru investițiile așteptate de comunitate”, a scris Liviu Dragnea pe pagina de Facebook

  Tagurile:
  Guvernul, Liviu Dragnea


  Știrile Zilei