06:02 16 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.71
  Șerban Nicolae

  Șerban Nicolae intră la rupere în Augustin Lazăr, acuzație de ”foarte mulți bani”!

  © Photo: Facebook / Șerban Nicolae
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  4462190

  ”Nimeni nu cheamă un om care mai are de stat câteva luni, care a depășit și vârsta de pensionare, care nu mai are o perspectivă profesională de viitor, care are foarte multe bube, foarte multe explicații de dat”

  BUCUREȘTI, 31 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Recenta alocuțiune susținută de procurorul general Augustin Lazăr ca speaker la deschiderea anului judiciar de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului a suscitat multe comentarii.

  Pe lângă unele critici (răutăcioase) la adresa francezei vorbite de Lazăr, din transmisii s-a remarcat un fapt ciudat: la unele întrebări puse după discurs, procurorul român părea că are răspunsurile pe foaie – de parcă ar fi știut de va fi întrebat!

  Imediat, comentariile au mers în direcția unei acțiuni de lobby pentru susținerea procurorului general, dar cea mai dură acuzație a făcut-o unul dintre principalii juriști ai PSD, Șerban Nicolae.

  Cunoscutul senator afirmă că prezența lui Lazăr ca speaker la CEDO ar fi fost un aranjament ”pe foarte mulți bani”.

  ”Această apariție a lui Lazăr la Strasbourg este una aranjată din țară, împreună cu niște parteneri de acolo, pe foarte mulți bani de regulă, pentru că nicăieri în lume nu inviți ca speaker la o asemenea reuniune, deschiderea anului judiciar la CEDO, un tip pentru care ministrul Justiției a cerut revocarea”, a declarat Șerban Nicolae la ”Sinteza Zilei”.

  Apreciatul senator s-a referit și la episodul întrebărilor, mai precis la una la care, în mod evident, Lazăr a răspuns cu totul altceva – iar nimeni dintre cei prezenți la manifestare nu a obiectat!

  ”De aici (din aranjamentul suspectat, n.n.) întrebarea pe care nu a priceput-o nici în chineză când l-a întrebat dacă se comportă loial și cooperant Ministerul Justiției în relația cu magistrații și el bătea câmpii cu rol au magistrații procurori”, apreciază senatorul PSD.

  Mai mult, Nicolae aduce și alte argumente logice și contextuale – dar și profesionale!

  ”(Lui Lazăr) i se și termină mandatul în aprilie - nimeni nu cheamă un om care mai are de stat câteva luni, care a depășit și vârsta de pensionare, care nu mai are o perspectivă profesională de viitor să fie speaker pe un domeniu pe care nu îl stăpânește, în care are foarte multe bube, foarte multe explicații de dat, decât dacă se insistă pe așa ceva”, a declarat Șerban Nicolae.

  În câteva minute, durul senator și jurist a adus argumente grele, la care Augustin Lazăr, dar mai ales cei de la CEDO ar trebui să răspundă. Cu condiția să aibă și argumente…

  Tematic

  Șerban Nicolae șterge pe jos cu #REZIST! Provocare lansată de senatorul PSD!
  Șerban Nicolae aruncă bomba supremă: de acum, căsătoria bărbat - femeie poate fi atacată!
  Șerban Nicolae confirmă schimbări în Guvern: ”Fără prietenie și toleranță”
  Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu au avut dreptate – ”Lucrurile sunt grave” pentru ONG!
  Tagurile:
  Augustin Lazăr, Șerban Nicolae


  Știrile Zilei