17:39 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Klaus Iohannis

  Lovitură dură pentru Iohannis - a fost suspendat un decret cheie! Armata e afectată!

  © Facebook / Klaus Iohannis
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Klaus Iohannis (195)
  89080

  Încă o situație de excepție, generată de permanenta șicanare a Guvernului de către președinte - în acest moment Armata română NU are șef al Statului Major General

  BUCUREȘTI, 31 ian - Sputnik, Evan Răutu. Acum puțin timp, Curtea de Apel Bucureşti a decis suspendarea decretului prin care președintele a decis prelungirea mandatului șefului Statului Major General opunându-se astfel propunerii formulate de ministrul Apărării de a numi o altă persoană.

  ”Respinge cererea de repunere pe rol ca nefondată. Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii de suspendare, excepţia lipsei calităţii procesual active a reclamantului şi excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Administraţia Prezidenţială ca nefondate”, se arată în decizia CAB.

  Prin decizie se ia act de ”renunţarea reclamantului la judecata capătului de cerere privind anularea Decretului nr. 1131/2018” dar ”Admite cererea în parte”.

  Dar, atenție la fraza cheie:

  ”Dispune suspendarea executării Decretului nr. 1131/2018 până la pronunţarea instanţei de fond”.

  Asta înseamnă că, în acest moment, România, Armata română, NU are șef al Statului Major General, întrucât mandatul generalului Nicolae Ciucă expirase. Încă o situație de excepție, generată de permanenta șicanare a Guvernului.

  Instanța dă drept la recurs în termen de 5 zile de la comunicare. ”În cazul declarării, cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Bucureşti”.

  Тема:
  Klaus Iohannis (195)
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei