17:09 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Dacian Cioloş

  Dacian Cioloș, făcut praf… chiar de cel care l-a lansat!

  © Photo: Dantomozei
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  57250

  După ce Cioloș a negat că ar fi făcut politică naționalistă în tinerețe – deși au apărut probe și mărturii în acest sens – acum e acuzat că ar fi fost gata să facă traseism politic către socialiști pentru a obține un nou mandat

  BUCUREȘTI, 5 feb - Sputnik, Evan Răutu. ”Eu l-am susținut când s-a făcut actuala Comisie Europeană, eu l-am susţinut, eram preşedinte când s-a făcut actuala Comisie Europeană cu Jean-Claude Juncker, pentru încă un mandat” – a declarat Traian Băsescu despre Dacian Cioloș.

  Ceea ce nu spune Băsescu este că el a fost și în spatele promovării modestului consilier mai întâi în fruntea Ministerului Agriculturii, apoi în înalta funcție de comisar european.

  Practic, deși fostul premier Tăriceanu are și el un ”merit” prin acceptarea numirii în funcția de la minister, susținerea a venit de la Cotroceni, la fel ca în cazul altor miniștri, cum ar fi, de exemplu Mihai Răzvan Ungureanu.

  De data aceasta însă, Băsescu pare decis să-l termine politic pe Dacian Cioloș. Apropo de citatul de mai sus, Băsescu se referea la o discuție cu Jean-Claude Juncker, când fostul președinte l-a propus pe Cioloș pentru un nou mandat de comisar european.

  ”La Comisia Europeană se poate încă un mandat, dar pe alt portofoliu, nu pe cel pe care l-ai avut anterior”, a explicat Traian Băsescu la TVR1, în emisiunea ”România9”.

  Aproape mă înţelesesem cu Juncker, spune Băsescu - dar, surpriză, contra a venit din partea președintelui Comisiei:

  ”Jean-Claude Juncker, fiind un PPE-ist înrăit, îmi zice: ”Păi, Cioloş a venit la mine să-mi spună că el trece la socialişti, dacă i se dă un mandat din partea socialiștilor!”, a relatat Băsescu. ”Ăsta-i Cioloş acum, ăsta e caracterul omului onest.”, a conchis Traian Băsescu.

  Cu alte cuvinte, după ce Cioloș a negat că ar fi făcut politică naționalistă în tinerețe – deși au apărut probe și mărturii în acest sens – acum fostul președinte îl acuză că ar fi fost gata să facă traseism politic către socialiști pentru a obține un nou mandat.

  Da, vorba lui Băsescu – ”Ăsta-i Cioloş, ăsta e caracterul omului onest”!...

  Tagurile:
  Dacian Cioloş
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei