18:21 19 August 2019
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.55
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.70
  Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

  Dăncilă, mutare inteligentă – lovitură pentru Iohannis și Kovesi!

  © AP Photo / Vadim Ghirda
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Klaus Iohannis (199)
  9585170

  Deci, un om apropiat de Iohannis și Ponta a fost înlocuit de o persoană apropiată guvernului, într-un moment în care se va judeca plângerea formulată de către Laura Kovesi contra României

  BUCUREȘTI, 13 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Aseară, publicația ”Q Magazine”  a dat o știre care a fost preluată și confirmată ulterior - Catrinel Brumar, agentul guvernamental al României la CEDO, a fost înlocuită cu avocatul Viorel Mocanu. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

  Atenție însă care sunt cele două aspecte care fac din această mutare una cheie. Primul este randamentul fostului agent al României:

  ”Este de remarcat faptul că, în ultimii ani în care România a fost reprezentată de Catrinel Brumar, numărul cauzelor pierdute de țara noastră la CEDO a crescut substanțial”, scrie Q Magazine, precizând că ”s-a ajuns de la 177 de dosare în 2014 la 1136 în 2018, o creștere de peste 6 ori”.

  În bani, sursa citată anunță că numai pentru anul 2018, ”România are de plătit aproape 24 de milioane de lei pentru cauzele pierdute la CEDO, față de peste 8 milioane lei, în 2012”.

  Al doilea aspect pare extrem de important în condițiile în care România a fost atacată la CEDO de… Laura Kovesi.

  Agentul înlocuit de Dancilă fusese numit de Victor Ponta, (ca și Laura Kovesi, la DNA!), dar o regăsim și ca parteneră de viaţă a lui Bogdan Aurescu, fost ministru de Externe în Guvernul Ponta şi actualul consilier prezidenţial al lui Klaus Iohannis!

  ”Bogdan Aurescu, fost Ministru de Externe și actual consilier al Președintelui Klaus Iohannis, s-a căsătorit, într-o discreție totală, cu fosta lui subalternă, Catrinel Brumar”, scriau Ștrile Kanal D, pe 10 septembrie 2016, venind cu tot felul de imagini și detalii.

  Deci, un om apropiat de Iohannis și Ponta a fost înlocuit de o persoană apropiată guvernului, noul agent la CEDO fiind până ieri consilier la un minister.

  Reamintim că, în acest moment, Curtea Europeană a Drepturilor Omului va judeca plângerea formulată de către Laura Codruța Kovesi împotriva deciziei CCR prin care s-a dispus revocarea sa din funcție.

  Тема:
  Klaus Iohannis (199)

  Tematic

  În plin conflict, Viorica Dăncilă nu cedează - îi dă o adevărată palmă lui Iohannis!
  Dăncilă s-a ținut de promisiune – a reușit să negocieze și e gata cea mai importantă lege!
  Breșă de securitate la Cabinetul Dăncilă? Lucrare informativ-operativă contra Premierului?
  Știrea zilei: Igor Dodon, despre Viorica Dăncilă… președinte al României! Video
  Tagurile:
  Laura Codruţa Kovesi, Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei