10:58 26 Februarie 2021
În direct
 • EUR21.34
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.38
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  142960

  ”A consfințit faptul că România este condusă de un dictator, care trece peste tot: Constituție și lege, dă ordine Parlamentului, invalidează deciziile Guvernului, și se sprijină pe armată și pe serviciile secrete pentru a conduce discreționar”

  BUCUREȘTI, 13 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Retragerea Oanei Vasilescu a fost primită de multe personalități cu o revoltă totală. Se reproșează atât pasul înapoi în fața lui Iohannis, cât și consolidarea unui anume autoritarism al președintelui.

  Reproducem câteva dintre opiniile exprimate în acest sens:

  Cunoscuta juristă Ingrid Mocanu a izbucnit într-un mesaj postat azi noapte:

  ”Principiul "cel mai deștept cedează" ne-a adus aici: am lăsat toți cretinii să acapareze toată puterea!”, a exclamat Ingrid Mocanu, concluzionând sec: ”Păi atunci ... bine!”

  Politologul și teologul Bogdan Duca este tranșant: ”În condițiile în care se poartă politica românească, decizia Olguței este o înfrângere”.

  ”Iohannis a obținut o victorie - electoratul său o va recepta ca atare”, scrie Duca. ”Și este o victorie: de acum toți președinții, cât vom avea această Constituție, vor putea să refuze desemnarea de miniștri invocând faptul că nu sunt prezentabili, își trag nasul în loc să îl sufle...”

  Iar concluzia lui Bogdan Duca se referă la cele două aspecte de care vorbeam – al PSD și al autorității în litera și spiritul Constituției.

  ”E un moment trist pentru statul român”, scrie Bogdan Duca – ”Și o înfrângere pentru PSD, care în an electoral pare inacceptabil de lipsit de vlagă”.

  Mai dur, așa cum îi este stilul, s-a manifestat fostul consilier politic al liderilor istorici ai PSD, Constantin Gheorghe.

  ”Nu, Lia Olguța Vasilescu n-a făcut un bine țării, renunțând la candidatură!”, a scrie Constantin Gheorghe.

  Iar argumentele sale sunt exact din zona depășirii atribuțiilor prezidențiale.

  ”A consfințit faptul că România este condusă de un dictator, care trece peste tot: Constituție și lege, dă ordine Parlamentului, invalidează deciziile Guvernului, și se sprijină pe armată și pe serviciile secrete pentru a conduce discreționar”, a scris cunoscutul analist politic.

  Și, ca un argument vizual, Gheorghe atașează o bine cunoscută și controversată imagine. ”Dacă ați uitat, priviți din nou fotografia asta! Este viitorul vostru!”.

  Tematic

  Iohannis, decizie Bombă în privința Olguței Vasilescu!
  Greșeala fatală: Cazul Olguța Vasilescu se întoarce total împotriva lui Iohannis!
  Bomba zilei: Olguța Vasilescu, veste șoc: s-a retras!
  Tagurile:
  Bogdan Duca, Ingrid Mocanu, Putere, Lia Olguţa Vasilescu

  Știrile Zilei