20:47 23 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.69
 • USD17.55
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Călin Popescu-Tăriceanu

  Ultima oră: Tăriceanu impune PSD renunțarea la o taxă – discuție cu Dăncilă

  © Photo: Senatul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  60730

  O modificare de o asemenea importanță nu putea fi luată decât cu consultarea ministrului Finanțelor, fapt care nu a fost comunicat până la ora actuală

  BUCUREȘTI, 13 feb, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Mult discutata Ordonanță 114 includea și o taxă de 2% pentru domeniul energetic. În urma demersurilor ALDE, premierul Viorica Dăncilă a fost de acord cu eliminarea acestei taxe, aceasta cu puţin timp înainte de începerea votului în plen pe buget.

  ”Am discutat în prealabil cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă în legătură cu Ordonanța 114 și i-am explicat că această taxă de 2% pe companiile din energie afectează grav posibilitățile de dezvoltare în continuare și atingerea unor indicatori de performanță, de profitabilitate care sunt de așteptat la aceste companii”, a declarat Tăriceanu.

  Chiar dacă șeful ALDE a subliniat că are ”un dialog foarte bun și foarte sincer” cu premierul și doar i-a ”împărtășit îngrijorările” sale, situația este mult mai delicată. ALDE a făcut mari presiuni asupra PSD pentru a renunța la taxă.

  Inițial, ministrul Energiei, Anton Anton (ALDE), a cerut inițial renunțarea la taxă doar pentru societățile din energie care lucrează pe cărbune, motivând prin existența certificatelor de CO2, deoarece valoarea lor ar ajunge la aproape 40% din cifra de afaceri.

  Sigur, o modificare de o asemenea importanță nu putea fi luată decât cu consultarea ministrului Finanțelor, fapt care nu a fost comunicat.

  Tematic

  În plin conflict, Viorica Dăncilă nu cedează - îi dă o adevărată palmă lui Iohannis!
  Breșă de securitate la Cabinetul Dăncilă? Lucrare informativ-operativă contra Premierului?
  Dăncilă s-a ținut de promisiune – a reușit să negocieze și e gata cea mai importantă lege!
  Știrea zilei: Igor Dodon, despre Viorica Dăncilă… președinte al României! Video
  Dăncilă, mutare inteligentă – lovitură pentru Iohannis și Kovesi!
  Tagurile:
  Taxe, Viorica Dăncilă, PSD, Călin Popescu-Tăriceanu


  Știrile Zilei