00:17 26 Martie 2019
În direct
 • EUR19.50
 • USD17.26
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  Hans Klemm

  Scandal de nivel internațional: Ambasada SUA se implică în dosarul Kovesi!

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Rezultatul alegerii Laurei Kovesi procuror-șef la Parchetul European (38)
  2700181

  Implicarea pe față a Ambasadei SUA într-un dosar deschis de magistrații români este un scandal de nivel internațional – și normal ar fi ca România să reacționeze, mai ales că Hans Klemm nu este la primul demers

  BUCUREȘTI, 14 feb, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Nu este nicio exagerare, Ambasada SUA comite un gest incalificabil – se implică în docarul Kovesi, numind decizia magistraților din Secția pentru investigarea infracțiunilor magistraților drept ”încercare aparentă de a o discredita”.

  Iată mesajul Ambasadei condusă de E.S. Hans Klemm.

  ”Avem încredere în experienţa profesională a Laurei Codruţa Kovesi în România şi susţinem eforturile ei de a căuta oportunităţi profesionale în comunitatea internaţională. Este extrem de dezamăgitor să vedem încă o încercare aparentă de a o discredita. Îi urăm succes”.

  Dar, atenție, răspunsul este dat pentru o agenție cunoscută pentru legăturile cu Ambasada SUA: ”Într-un răspuns pentru G4Media.ro- legat de dosarul deschis fostei șefe DNA”, este explicația la textul laconic.

  Deci, în două fraze, Ambasada SUA numește ancheta - ”o încercare aparentă de a o discredita”, își exprimă susținere pentru candidatura europeană a Laurei Kovesi și îi urează succes. Dar nu un simplu succes la concurs – ci o urare care sfidează ancheta, ca și posibilitatea ca Laura Kovesi să fie vinovată!

  Să ne amintim că Ambasada SUA a medaliat-o pe Kovesi și a evidențiat-o în mai multe rânduri, iar agenți ai FBI și ai CIA – conform lui Sebastian Ghiță și altor persoane din sistem au lucrat cu temuta procuroare.

  Fără îndoială, implicarea pe față a Ambasadei SUA într-un dosar deschis de magistrații români este un scandal de nivel internațional – și normal ar fi ca România să reacționeze, mai ales că Hans Klemm nu este la primul demers deviat de la misiunea sa oficială. 

  Тема:
  Rezultatul alegerii Laurei Kovesi procuror-șef la Parchetul European (38)

  Tematic

  O decizie a lui Trump l-a lăsat fără salariu pe Hans Klemm?
  Premieră: un nou ambasador străin face furori – reacții extraordinare din România!
  ”Războiul rece” e oficial – Post de radio anti-PSD finanțat de SUA, Iohannis salută!
  Demisia săptămânii, lovitură pentru #REZIST
  Tagurile:
  Ambasada SUA, Laura Codruța Kovesi
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei