00:07 19 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.42
 • USD17.60
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.73
  Laura Codruța Kovesi

  Opinie din SUA: Kovesi nu poate fi procuror-şef al Parchetului European

  © REUTERS / INQUAM PHOTOS / Octav Ganea
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Rezultatul alegerii Laurei Kovesi procuror-șef la Parchetul European (60)
  166291

  Chris Terhes, preşedintele Romanian Community Coalition din SUA, dezvăluie motivul pentru care fosta şefă a DNA nu este eligibilă pentru această funcţie.

  BUCUREŞTI, 18 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Terhes spune că Laura Codruţa Kovesi nu are grad profesional de Parchet al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

  „Neavând grad profesional de PICCJ, ci doar de parchet de pe lângă tribunal, Laura Codruţa Kovesi nu era eligibilă să treacă de procedura de selecţie pentru poziţia de Procuror-Şef European. A ştiut sau nu a ştiut Comisia de selecţie că aceasta nu are grad profesional de PICCJ?”, a scris Terhes pe pagina sa de Facebook

  Laura Codruţa Kovesi a ascuns de Comisia/Juriul de Selecţie care a întocmit lista scurtă a candidaţilor pentru funcţia de Procuror Şef European faptul că nu are grad profesional de PICCJ ci doar grad profesional de parchet de pe lângă tribunal, ceea ce ar fi făcut-o neeligibilă pentru funcţia respectivă, informează stiripesurse.ro

  Sursa citată precizează că numai pentru acest singur argument candidatura acesteia ar fi trebuit descalificată şi întreaga procedură de selecţie a Procurorului Şef European reluată, deoarece întregul proces de selecţie a fost viciat.

  Cunoscând cerinţele pentru funcţia de Procuror-Şef European, precum şi faptul că nu are gradul profesional de PICCJ, Kovesi a solicitat Secţiei pentru procurori din cadrul CSM recunoaşterea gradului profesional corespunzător PICCJ. Solicitarea i-a fost respinsă.

  Тема:
  Rezultatul alegerii Laurei Kovesi procuror-șef la Parchetul European (60)

  Tematic

  Kovesi a ajuns la audieri - „s-a prezentat ca orice penal”
  Kovesi a ieșit – la ce la tertipuri a recurs pentru a scăpa!
  Ultima oră: Înfrângere majoră pentru Kovesi - i-ar putea da planul peste cap!
  Udrea, dezvăluiri pe Facebook despre Kovesi: „Aș fi fost înclinată să îi iau apărarea”
  Jurnalist, scenariu exploziv în cazul Kovesi – Ghiţă are o casetă, „mult mai tare”
  Tagurile:
  Laura Codruţa Kovesi


  Știrile Zilei