06:03 16 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.70
 • USD17.76
 • RUB0.28
 • RON4.16
 • UAH0.72
  Eurovision Romania

  Scandalul Eurovision escaladează – „TVR terfeleşte imaginea României”

  © Photo: Facebook / Eurovision Romania
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Eurovision 2019 (13)
  33030

  Preşedintele Comisie de Cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, spune că este „şocat” de ceea ce a făcut televiziunea publică şi susţine că toate scandalurile nu fac decât să crească neîncrederea românilor în TVR.

  BUCUREŞTI, 19 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Scandalul selecţiei naţionale de la Eurovision a ajuns şi în Parlament, după ce juriul a desemnat, pentru a reprezenta România în competiţia de la Tel Aviv, pe artista care s-a aflat pe ultimul loc în preferinţele telespectatorilor.

  „Televiziunea română se confruntă, ca în fiecare an, cu un val de suspiciuni în ceea ce priveşte organizarea acestei competiţii. Nemulţumirile publicului au fost şi de această dată numeroase şi întemeiate”, a explicat Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor.

  Sursa citată a precizat că este vorba despre faptul că au fost semnalate probleme la sistemul de votare, care nu ar fi funcționat iar la final, votul românilor a contat într-o proporție mult prea mică în alegerea câștigătorului, juriul fiind format în majoritate din specialiști străini.

  În opinia demnitarului, acesta este şi motivul pentru care marii artiști români au ajuns să ocolească Eurovisionul din cauza modului în care este an de an organizată de către Televiziunea Publică pe banii cetățenilor.

  „Aceste scandaluri repetate în care TVR-ul terfelește imaginea României și a românilor trebuie sa înceteze. Postul public de televiziune trebuie să iasă urgent din această zonă de suspiciune, de acuzații și de critici care se răsfrâng și asupra contribuabililor acestei țări, contribuabili care nici măcar nu au dreptul la transparența gestionării banilor care se toacă de la bugetul de stat”, a declarat Ştirbu, potrivit stiripesurse.ro

  Mai mult, potrivit unor surse media, Eurovisionul ar costa aproximativ un milion de euro.

  Reamintim că reprezentanta României la Eurovision a fost desemnată Ester Peony, despre care Sputnik a scris deja aici

  Тема:
  Eurovision 2019 (13)
  Tagurile:
  România, Imagine, TVR, Eurovision


  Știrile Zilei