19:37 22 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Guy Verhofstadt

  Eurodeputat PSD, către Verhofstadt: „România nu a intrat în UE pentru a executa ordine”

  © AP Photo / Jean-Francois Badias
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  6030160

  Gabriela Zoană susţine că liderul grupului ALDE din Parlamentul European, îndeamnă Guvernul să intervină în actul de justiţie şi să dispună procurorilor să înceteze să strângă probe contra lui Kovesi.

  BUCUREŞTI, 19 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Totul a pornit de la o scrisoare pe care liderul grupului ALDE din PE i-a trimis-o preşedintelui PE, Antonio Tajani.

  CSM, decizii majore înainte de interviul lui Kovesi la Bruxelles >>>

  Potrivit Gabrielei Zoană, eurodeputat PSD, Guy Verhofstadt i-a cerut lui Tajani să facă presiuni asupra Guvernului României pentru ca Laura Codruţa Kovesi să poată participa la procesul de selecţie pentru funcţia de procuror-şef european.

  „Practic, Guy Verhofstadt îndeamnă Guvernul României să intervină în actul de justiţie şi să dispună procurorilor să înceteze a strânge probe în cazul Laurei Codruţa Kovesi”, a declarat Zoană, potrivit mediafax.ro

  Ea apreciază gestul liderului europarlamentarilor ALDE din Parlamentul European drept ”o tentativă de încălcare a statului de drept în România”.

  Întrebări pentru Guy Verhofstadt

  ”Ceea ce nu înţelege Verhofstadt şi alţii ca el este că România nu a intrat în Uniunea Europeană pentru a executa ordinele domniei sale, ci pentru a fi membru cu drepturi egale în această familie europeană. Am observat, de asemenea, că Verhofstadt marjează mult pe cartea faptului că doamna Kovesi este doar suspect şi nu este condamnată încă”, a punctat eurodeputatul.

  Zoană a precizat că doreşte să îl întrebe pe liderul ALDE din Parlamentul European, dacă ar fi avut un candidat din ţara domniei sale, suspect într-unul sau în 18 dosare penale,” la fel i-ar fi susţinut candidatura?”

  Din punctul său de vedere, declaraţia lui Guy Verhofstadt pare mai degrabă o modalitate prin care se doreşte intimidarea actului de justiţie din România.

  Dacă oficialul liderul grupului ALDE s-a gândit să rezolve problema Laurei Codruţa Kovesi, atunci, adaugă eurodeputatul român, poate se gândeşte şi cum să îi rezolve şi cealaltă problemă a fostei şefe a DNA. Este vorba despre lipsa de calificare a lui Kovesi.

  Menţionăm că, pentru a putea participa la procedura de selecţie pentru funcţia de procuror şef al Parchetului European, Kovesi are nevoie de o echivalare rapidă a gradului profesional de procuror de parchet pe lângă tribunal cu cel de procuror de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

  Liderul ALDE în Parlamentul European, Guy Verhofstadt, i-a transmis o scrisoare preşedintelui PE, Antonio Tajani, în care îi solicită să protejeze integritatea procesului de selecţie pentru desemnarea şefiei Parchetului European şi să garanteze participarea pe deplin a Laurei Codruţa Kovesi.

  "În contextul atacurilor Guvernului român la adresa Laurei Kovesi, Sophie in't Veld şi cu mine i-a scris astăzi preşedintelui Parlamentului European, cerându-i să protejeze integritatea procesului de selecţie pentru desemnarea procurorului-şef european şi să garanteze că doamna Kovesi poate participa deplin", a scris Guy Verhofstadt, luni pe Twitter.

  Tematic

  Ultima oră: Înfrângere majoră pentru Kovesi - i-ar putea da planul peste cap!
  Udrea, dezvăluiri pe Facebook despre Kovesi: „Aș fi fost înclinată să îi iau apărarea”
  Jurnalist, scenariu exploziv în cazul Kovesi – Ghiţă are o casetă, „mult mai tare”
  Opinie din SUA: Kovesi nu poate fi procuror-şef al Parchetului European
  PSD s-a săturat, îl face praf de Iohannis și atacă puternic serviciile!
  Salvini, mesaj superb pentru români și… încurajări pentru Guvernul PSD!
  Exclusiv! Mutarea anului: Salvini cheamă PSD-ul să se alăture suveraniștilor europeni
  Tagurile:
  România, Laura Codruţa Kovesi, Guy Verhofstadt, PSD


  Știrile Zilei