20:29 22 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Consiliul Superior al Magistraturii

  Plenul CSM, aviz favorabil pentru ordonanţa privind viitorul procuror european

  © Photo: Consiliul Superior al Magistraturii
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  37510

  Astăzi, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil proiectul ordonanţei de urgenţă privind procedura de selecţie a procurorului european din partea României.

  BUCUREŞTI, 19 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri pentru aplicarea de către România a Regulamentului UE al Consiliului din 12 octombrie 2017 de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce priveşte instituirea Parchetului European (EPPO), cu observaţiile însuşite în Comisia nr.1 din şedinţa de la data de 19.02.2019. (majoritate: 17 voturi DA, 1 vot NU) a fost adoptat de pleul reunit al CSM.

  CSM, decizii majore înainte de interviul lui Kovesi la Bruxelles >>>

  În ceea ce priveşte art. 1 alineatul 3 din proiectul de Ordonanţă, cu privire la persoanele care pot candida pentru funcţia de procuror european, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii şi-a însuşit observaţia potrivit căreia ”această funcţie ar putea fi ocupată şi de către un judecător, context în care trebuie prevăzute condiţiile de vechime şi grad şi cu referire la judecători'”(majoritate: 10 voturi DA, 7 voturi NU, 1 vot NUL)", se arată în minuta şedinţei plenului CSM, informează stiripesurse.ro

  Reamintim că, duminică, Tudorel Toader, ministrul Justiţiei a precizat faptul că prin ordonanţă de urgenţă se poate crea baza juridică pentru selectarea a trei candidaţi dintre care va fi ales procurorul european din partea României. Este vorba despre procuror cu funcţie de execuţie, care va activa în subordinea viitorului procuror-şef european, funcţie pentru care candidează Laura Codruţa Kovesi.

  Toader a adăugat că documentele cu propunerile celor trei candidaţi trebuie trimise până la finalul lunii martie.

  Tagurile:
  procuror european, Toader Tudorel, Kovesi, CSM


  Știrile Zilei