11:40 23 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Viorica Dăncilă

  Dăncilă: ambasadorul la UE, fără mandat la susţinerea lui Kovesi la Parchetului European

  © Photo: Facebook / Marin Tatiana
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Rezultatul alegerii Laurei Kovesi procuror-șef la Parchetul European (59)
  1888100

  Premierul României a explicat că Guvernul nu îi va da un mandat ambasadorului ţării noastre la Uniunea Europeană referitor la susţinerea candidaturii fostei şefe a DNA pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European.

  BUCUREŞTI, 20 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Premierul Viorica Dăncilă a precizat că nu doreşte să discute despre acest subiect, motivându-şi afirmaţia prin faptul că Laura Codruţa Kovesi nu reprezintă propunerea Guvernului.

  "După cum ştiţi, doamna Laura Codruţa Kovesi nu este propunerea noastră pentru procuror european. Atâta timp cât nu este propunerea noastră, a Guvernului României, nu vreau să vorbesc despre acest subiect. (...) Sunt foarte multe posturi în care poate ajung români şi care ajung acolo fără să aibă susţinerea Guvernului sau a cuiva din România. Nu ştiu. Eu nu cred că trebuie să vorbesc despre acest lucru atâta timp cât nu a fost nominalizarea Guvernului României", a spus Dăncilă după reuniunea conducerii PSD, întrebată dacă România ar trebui să susţină candidatura Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European, precizează agerpres.ro

  Dăncilă a precizat că ştie care este procedura în cazul alegerii procurorului-şef al Parchetului European şi a menţionat că Guvernul nu va da un mandat ambasadorului României cu privire la această problemă.

  Şefa Executivului a susţinut că Preşedinţia Consiliului UE înseamnă că România trebuie să fie un mediator imparţial.

  "Ştiţi ce presupune Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene? Că trebuie să fim mediatori imparţiali. Noi nu putem să fim de-o parte sau de alta în Consiliu. Probabil când ajunge în Coreper (Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană - n.red.), cred că săptămâna aceasta, vom vedea cum vor vota statele membre", a declarat Dăncilă.

  Тема:
  Rezultatul alegerii Laurei Kovesi procuror-șef la Parchetul European (59)

  Tematic

  Ultima oră: Înfrângere majoră pentru Kovesi - i-ar putea da planul peste cap!
  Udrea, dezvăluiri pe Facebook despre Kovesi: „Aș fi fost înclinată să îi iau apărarea”
  Jurnalist, scenariu exploziv în cazul Kovesi – Ghiţă are o casetă, „mult mai tare”
  Opinie din SUA: Kovesi nu poate fi procuror-şef al Parchetului European
  CSM, decizii majore înainte de interviul lui Kovesi la Bruxelles
  Tagurile:
  vot, UE, Parchet, Viorica Dăncilă, Laura Codruţa Kovesi


  Știrile Zilei