10:57 19 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Klaus Iohannis

  Mesaj dur din Parlamentul European pentru Iohannis: L-a auzit cineva lăudându-și țara?

  © Photo: Președintele României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Klaus Iohannis (199)
  10277200

  Gabriela Zoană a menţionat succesele României şi a remarcat nu doar lipsa de reacţie a şefului statului pe acest subiect, ci şi absenţa oricăror laude la adresa ţării.

  BUCUREŞTI, 20 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Europarlamentarul PSD Gabriela Zonă spune că, acum câteva luni,  președintele Iohannis lovea în imaginea României și oferea președinția Consiliului Uniunii Europene Finlandei, care se și oferise să o preia.

  La nici două luni de la momentul preluării preşedinţiei, mai spune Zoană, ţara noastră performează în fruntea Consiliului Uniunii Europene şi deja a finalizat negocierile şi a închis 47 de dosare, unele dintre ele destul de importante.

  Deosebit de important este faptul că ritmul de rezolvare a acestor dosare este mult peste ritmul pe care l-a avut preşedinţia austriacă.

  „Sunt succese importante ale României și, dincolo de orice lipsă de reacție în orice direcție și pe orice subiect al președintelui României, aș dori să remarc ceva: l-a auzit cineva, într-un context sau altul, pe Klaus Iohannis, lăudându-și țara pentru performanțele ei în fruntea Consiliului Uniunii Europene? NU!”, a punctat Zoană, potrivit stiripesurse.ro

  Europarlamentarul a susţinut că este vorba despre un comportament imatur al unui om care acţionează strict după propriul interes politic şi nu în slujba interesului tuturor românilor.

  Mai mult, aceasta a declarat că așteaptă ziua în care Iohannis va convoca jurnaliștii acreditați la Cotroceni pentru declarații de presă și va anunța succesele României la președinția Consiliului Uniunii Europene sau măcar succesele economice ale României, țara care în 2018 a obținut o creștere de 4,1%, fiind a patra din Uniunea Europeană din acest punct de vedere.

  „Probabil că nu o va face niciodată. Ne vor lăuda, ca de obicei, străinii, întrucât președintele României este prea narcisist ca om politic și prea egocentric pentru a admite că Guvernul României obține succese notabile în Europa.'', a conchis Zoană.

  Тема:
  Klaus Iohannis (199)

  Tematic

  Carmen Iohannis ar fi fost deja audiată la Parchet
  Iohannis susţine consolidarea NATO în Marea Neagră: "Nu putem ignora provocările"
  Klaus Iohannis va respinge Bugetul? Teodorovici dă răspunsul
  Decret al lui Klaus Iohannis, suspendat de o instanţă, creează un precedent


  Știrile Zilei