19:06 23 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

  Ce urmărește Iohannis – șeful statului blochează Guvernul. Băsescu îi dă sfaturi

  © Photo: Președintele României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Klaus Iohannis (199)
  79013

  Motivul pentru care s-a ajuns în această situație îl reprezintă faptul că, începând cu această noapte, două ministere-cheie au rămas ”descoperite”.

  BUCUREȘTI, 21 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. S-au încheiat cele 45 de zile de interimat la două dintre cele mai importante ministere. Este vorba despre Ministerul Transporturilor și despre cel al Dezvoltării.

  Din acest motiv, toate plățile sunt blocate, scrie Antena 3. Vorbim atât despre plățile la achizițiile foarte mici, cât și despre plățile la diferite proiecte, salarii sau investiții.

  Şi mai grav este că ședința de Guvern nu poate fi convocată pentru că nu există nici miniștri interimari, precizează antena3.ro

  Interimatele Rovanei Plumb la Transporturi și Eugen Teodorovici la Dezvoltare au expirat și deocamdată Klaus Iohannis nu a dat un răspuns dacă îi acceptă pe Răzvan Cuc la Transporturi şi pe Daniel Suciu la ministerul Dezvoltării. 

  Unica soluție – de moment, însă – ar fi ca doi secretari de stat să preia o parte din atribuții. Acestea, însă, vor fi limitate.

  Traian Băsescu, sfaturi pentru Iohannis

  Fostul șef de stat Traian Băsescu susține, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, că Liviu Dragnea încearcă, prin nominalizarea lui Cuc la ministerul Transporturilor, să îi forțeze mâna lui Klaus Iohannis.

  „Nefericitul Răzvan Cuc a fost nevoit să demisioneze la cererea PSD din Guvernul Grindeanu, apoi a fost remaniat pentru incompetenţă, tot de PSD, din Guvernul Tudose, pentru ca acum să fie redescoperit de Daddy ca fiind soluţia de „profesionist sadea” pentru Ministerul Transporturilor. Clientelism ieftin!”, a scris Băsescu

  Acesta a explicat că vinovat pentru întârzierea nominalizării nu este Klaus Iohannis și a precizat că președintele poate respinge propunerea bazându-se pe realitatea că la solicitarea premierului PSD a semnat decretul de remaniere din funcția de ministru al Transporturilor a lui Răzvan Cuc, ”pentru incompetență, în octombrie 2017”.

  „Nimeni nu-i poate cere Preşedintelui României să reinstaleze în funcţie un ministru pe care cu doar câteva luni în urmă l-a revocat pentru incompetenţă. Nominalizarea lui Răzvan Cuc este rodul unei decizii destinată a servi clientela de partid a lui Dragnea, pe care trebuie s-o servească pentru a se menţine pe funcţie”, a adăugat Băsescu.

  Fostul șef de stat a aruncat ”o săgeată otrăvită” în direcția baronilor locali, în legătură cu care se întreabă cât de slabi și neluați în seamă aju ajuns, încât îl lasă pe Liviu Dragna să îl impună pe Răzvan Cuc, în condițiile în care liderul PSD știe că acest lucru face rău imaginii partidului.

  ”Eu cred că președintele Iohannis va acționa în interesul României și nu în interesul mărunt al lui Dragnea”, a subliniat Băsescu, adăugând că poate Cuc are un dram de responsabilitate și renunță la nominalizare.

  Тема:
  Klaus Iohannis (199)

  Tematic

  PSD s-a săturat, îl face praf de Iohannis și atacă puternic serviciile!
  Se vehiculează o mutare bombă: în locul Olguței Vasilescu… un mare șoc pentru Iohannis!
  Klaus Iohannis va respinge Bugetul? Teodorovici dă răspunsul
  Decret al lui Klaus Iohannis, suspendat de o instanţă, creează un precedent
  Tagurile:
  Guvern, blocaj bugetar, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei