18:40 26 Martie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.27
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  Sorina Pintea

  Sorina Pintea îl aduce pe Iohannis la realitate – ”cred că a greșit”

  © Photo: Facebook / Ministerul Sănătăţii - România
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Klaus Iohannis (194)
  57440

  Ministrul Sănătății a reacționat după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că sesizează la Curtea Constituțională a României legea bugetului de stat pentru anul 2019.

  BUCUREȘTI, 22 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Sorina Pintea este de părere că, pentru pacienții din România, șeful statului a greșit.

  "Nu vreau să comentez acest aspect, pentru că aţi văzut ce înseamnă majorarea bugetului pentru sănătate. Din punct de vedere medical, pentru pacienţii din România, cred că a greşit neaprobând bugetul în această formă", a explicat oficialul de la Sănătate.

  Pintea a precizat că decizia președintelui este o decizie politică, pentru că una rațională ”nu poate fi”.

  Ministrul Sănătății a explicat că s-au făcut mulți pași înainte și că Iohannis ar fi trebuit să se întrebe ce s-a întâmplat cu studiile de fezabilitate din 2008 care au costat 21 de milioane de euro și care sunt în arhiva Ministerului Sănătății.

   Pașii pentru construcția spitalelor au început în octombrie 2017, când primul teren a fost cedat MS.

  ”Există nişte proceduri care se aplică în statul român şi cred că nu putem eluda legea, chiar dacă facem spitale de interes naţional. (...) Nu ştiam că vor fi atât de multe întârzieri generate de orgolii”, a punctate Pintea, potrivit dcnews.ro

  Reamintim că, astăzi, președintele Iohannis a trimis CCR o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii bugetului de stat pe 2019.

  Тема:
  Klaus Iohannis (194)
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Sorina Pintea
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei