01:37 22 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.14
 • USD17.89
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Deputați PSD în Parlamentul României

  Celebru baron PSD, eliberat și cu sentința desființată!

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  97830

  Este a doua decizie de desfiinţare a unei sentinţe definitive de condamnare la închisoare în cazul unui ministru, după cea dată în cazul lui Dan Șova

  BUCUREȘTI, 25 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum puțin timp, unul dintre cei mai cunoscuți lideri PSD, fost ministru și apropiat al lui Adrian Năstase, a primit o veste mare: CSJ a dat o decizie de desfiinţare a sentinţei definitive de condamnare la închisoare, ca urmare a hotărârii CCR privind completurile de 5 judecători.  

  Este vorba de fostul baron de Brașov și ministru al Energiei, Constantin Niţă, condamnat de instanța supremă la 4 ani de închisoare cu executare în iunie 2018, dar care se afla în libertate din decembrie 2018, când a depus contestaţia faţă de completurile de 5 judecători.

  Niță fusese condamnat pe baza unui controversat denunț al afaceristului Urdăreanu, confornm căruia afaceristul i-ar fi dat bani ministrului.

  În urma deciziei CSJ de azi, sentința a fost anulată iar procesul se va rejudeca. Prin decizia de azi, judecătorii au desfiinţat în totalitate sentința şi au anulat toate formele de executare dispuse.

  ”Apelul declarat de Constantin Niţă contra deciziei de condamnare se va rejudeca începând cu 15 aprilie 2019, dată la care a fost citat şi fostul ministru”, transmite Mediafax

  Menționăm că este a doua decizie de desfiinţare a unei sentinţe definitive de condamnare la închisoare în cazul unui ministru, după cea dată în cazul lui Dan Șova.

  Tagurile:
  PSD
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei