13:28 20 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Gabriela Firea

  Firea, reacție în scandalul medicilor falși – care e situația în Capitală

  © Photo: Facebook / Gabriela Firea
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  31910

  Primarul General al municipiului București a explicat care este situația medicilor din spitalele ce aparțin de instituția pe care o conduce.

  BUCUREȘTI, 25 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Scandalul medicilor falși care a izbucnit în ultima perioadă, după ce au fost găsite mai multe persoane activând în clinici sau spitale fără să aibă studii de specialitate continuă să mențină viu interesul bucureștenilor – și nu numai -, astfel încât primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a venit cu explicații.

  Edilul a spus dacă în spitalele care aparțin de instituția pe care o conduce sunt medici falși.

  „Toată această nebunie privind posibilitatea să ajungi la un medic fals.. acele diplome considerate sau desconsiderate, acele situații, bineînțeles care nu au fost generalizate, dar care au creat temeri în rândul pacienților.. de aceea am dispus colegilor de la ASSMB să verifice, împreună cu managerii tuturor spitalelor care aparțin de Primăria Capitalei, cele 19 spitale din București, toate diplomele și documentele medicilor care lucrează în aceste spitale. Nu s-a depistat până în acest moment nicio diplomă falsă”, a afirmat Gabriela Firea, potrivit antena3.ro

  Primarul general al municipiului București este de părere că asemenea controale ar trebui făcute în toată țara și că asemenea lucruri nedorite trebuie sesizate, fiindcă ele pun o pată pe întreaga profesie, pentru că, ”în general, medicii sunt cei care salvează vieți și nu trebuie puși în dificultate de asemenea cazuri izolate”.

  Cel mai recent scandal de medic fals este cel al Ralucăi Bârsan, o persoană care nu a terminat nici măcar liceul dar care, timp de zece ani, s-a dat drept medic ginecolog în Spitalul Ilfov. Ancheta este în desfășurare, medicii din spital fiind chemați la audieri.

  Tagurile:
  scandal, Medici, Gabriela Firea
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei