22:40 02 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.07
 • USD18.34
 • RUB0.23
 • RON4.16
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Rezultatele alegerilor parlamentare din Republica Moldova 2019 (61)
  246 0 0

  Socialiștii vor insista ca să fie organizate alegeri parlamentare repetate în șase circumscripții, din cauza încălcărilor depistate.

  CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a declarat că nu exclude organizarea în țară a alegerilor anticipate, a declarat luni, în cadrul unui briefing, președintele formațiunii, Zinaida Greceanîi.

  Potrivit acesteia, socialiștii au multe întrebări și neclarități în legătură cu rezultatele alegerilor în câteva circumscripții din țară.

  De exemplu, în unele circumscripții, conform proceselor verbale, candidatul PSRM au acumulat majoritatea voturilor, iar pe site-ul CEC scrie că procesele verbale încă nu ar fi fost procesate.  

  Reprezentantul PSRM, Maxim Lebedinschi, a menționat că formațiunea intenționează să conteste rezultatele alegerilor în cel puțin șase circumscripții uninominale.

  Lebedinschi susține că s-au constatat cazuri de utilizare a resurselor administrative, coruperea și transportarea în mod organizat a alegătorilor la secțiile de votare, fapt ce a influențat asupra rezultatelor alegerilor.

  Duminica trecută, în Republica Moldova au avut loc alegeri parlamentare. Pentru prima dată, deputații au fost aleși conform sistemului electoral mixt: 50 de persoane pe liste de partid și 51 pe circumscripții uninominale. Prezența la urne, potrivit datelor preliminare, a fost de circa 50%. Un prag minim de participare la vot nu a existat la acest scrutin.

  Pentru partide, pragul electoral este de 6%, iar pentru blocurile electorale – 8 %.

  Тема:
  Rezultatele alegerilor parlamentare din Republica Moldova 2019 (61)

  Tematic

  Alegeri Parlamentare 2019: Alegători care riscă să ajungă la închisoare
  Previziuni postelectorale: Fără alegeri anticipate, guvernare cu o majoritate confortabilă
  Rezultate alegeri, 99% - numărate: Iată cei 51 de deputaţi pe circumscripţii uninominale
  Tagurile:
  Deputați, Moldova, Alegeri parlamentare, Partidul Socialiștilor


  Știrile Zilei