00:26 26 Martie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.27
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  Vot în Parlamentul României

  Bătaie de joc în Parlament – a trecut o propunere ciudată a USR

  © Photo: Facebook / Facebook / Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  166924

  Uneori grupurile politice își bat joc de activitatea parlamentară și lasă fără să fie dezbătute unele propuneri, dând apă la moară celor care, precum Băsescu, au susținut renunțarea la bicameralism

  BUCUREȘTI, 25 feb, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum puțin timp, USR  a anunțat ”O victorie a USR în lupta împotriva infractorilor din PSD-ALDE!”.

  ”Proiectul propus de USR pentru desfiinţarea secţiei speciale de investigare a magistraţilor şi punerea în acord a legilor justiţiei cu recomandările Comisiei de la Veneţia, a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor!”, anunță cei de la USR.

  De fapt, nu e un proiect (de lege), tehnic vorbind e o propunere legislativă, căreia i-a fost depășit termenul de  adoptare tacită, 21 februarie 2019, chestiune care se întâmplă când nu se ajunge la votul final în prima cameră sesizată, în termenul stabilit.

  Aceasta se produce pentru că, pe scurt, uneori grupurile politice își bat joc de activitatea parlamentară și lasă fără să fie dezbătute unele propuneri legislative. Această bătaie de joc dă apă la moară celor care, precum Traian Băsescu au susținut renunțarea la bicameralismul tradițional – deoarece „prima cameră e inutilă”. Din păcate un fapt dovedit și prin incidentul actual.

  De fapt, rolul principal în cazul de față este al Senatului, camera decizională aici, iar adoptarea tacită nu contează decât… statistic și propagandistic, după cum se vede.

  ”Secţia specială a fost înfiinţată la comanda lui Dragnea cu scopul de a intimida şi elimina magistraţii şi procurorii incomozi politicienilor şi mafioţilor”, scrie USR. ”Dar şi pentru a bloca dosare importante, cum încearcă şefa secţiei Adina Florea cu dosarul Tel Drum în care este cercetat Dragnea”.

  USR atrage atenția și asupra criticilor a primite şi de la ”Comisia de la Veneţia, GRECO, Comisia Europeană şi de la majoritatea magistraţilor români” – în fapt, presiuni externe asupra Guvernului. 

  ”Nu ne vom opri aici!”, scriu cei de USR. ”Vom continua să luptăm până când Tudorel, Dragnea şi infractorii de la putere vor deveni istorie”.

  Astăzi putem avea încredere că se poate – încheie USR mesajul politic, fără acoperire reală. Așa cum spuneam, nu a fost o ”victorie”, ci un exemplu de bătaie de joc la adresa activității parlamentare.

  Tematic

  Liviu Pop: „PNL, USR şi baronii manualelor sunt foarte trişti"
  Dăncilă a luat la rost PNL, USR și PMP. Declarație-șoc în Parlament
  Pompiliu Diplan către USR: „Ne sabotăm reciproc?"
  „USR se sinucide politic” - declaraţii şoc ale unui deputat al formaţiunii
  Deputați PSD - demers oficial care ar putea duce la Dizolvarea USR!
  Tagurile:
  USR
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei