02:14 20 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Ceremonia militară de transfer de autoritate dintre Batalionul 33 Manevră şi Batalionul 812 Manevră, din Afganistan (Military ceremony in Afghanistan)

  Veteran din Afganistan, decorat cu Virtutea Militară, mort într-un hotel – era în misiune!

  © Photo: MApN
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  54520

  Colonelul român ”ar fi sosit în această sâmbătă și conform jurnalului său, ar trebui să aibă o întâlnire cu ministrul apărării și șeful Statului Major General al Forțelor Armate”

  BUCUREȘTI, 4 martie, Sputnik, Evan Răutu. ”În temeiul prevederilor din Constituția României, (…) precum și ale Legii nr. 517/2003 privind conferirea decorațiilor de război, având în vedere propunerile ministrului Apărării Naționale, pentru înaltul profesionalism și spiritul de cooperare dovedite în executarea misiunilor încredințate în cadrul Brigăzii Multinaționale de Menținere a Păcii din Sud-Estul Europei (SEEBRIG), în teatrul de operațiuni din Afganistan, Președintele României decretează:

  Se conferă Ordinul Virtutea Militară în grad de Comandor, cu însemn de război, domnului maior Trifu Cornel Cornel-Gheorghe.

  Asta se întâmpla în 2006, iar de atunci, Cornel Gheorghe Trifu a fost avansat la gradul de colonel și a îndeplinit funcția de atașat al Apărării pe lângă Ambasada României din Republica Algeriană.

  Astăzi, o veste a venit ca un trăsnet: colonelul Trifu a fost găsit mort într-o cameră de la etajul 4 al Hotelului Radisson Blu din Bamako, Mali.

  Surse din Mali spun că medicii au apreciat că moartea ar fi survenit azi, în jurul orei 3 dimineața, cauzele fiind deocamdată necunoscute.

  ”Lumea este ciudată, unii ar spune surprinzătoare”, scriu cei de la publicația locală bamada.net.  ”Sursele noastre spun că a fost făcută o descoperire în camera 620, la etajul 4 al Hotelului Radisson Blu din Hamdallaye AICI”.

  Acesta ar fi corpul domnului Cornel Gheorghe Trifu, născut pe 28 martie 1968 în România. El ar fi un colonel, atașat de apărare. Potrivit medicului, moartea lui va reveni luni până la ora 3 dimineața.

  Conform investigațiilor sursei citate, colonelul român ”ar fi sosit în această sâmbătă (la Bamako) și conform jurnalului său, ar trebui să aibă o întâlnire cu ministrul apărării și șeful Statului Major General al Forțelor Armate (din Mali)”.

  Trifu ar fi trebuie să se întoarcă pe 10 martie. Colonelul Trifu urma să împlinească luna aceasta 51 de ani, fiind născut pe 29 martie 1968.

  Corpul lui a fost depus la morga spitalului Gabriel Touré din Bamako. O investigație, a fost deschisă de secția de poliție a districtului 14 din capitala Mali. Pentru moment, nu s-au dat datele autopsiei.

  Deocamdată nu sunt vești de la MAE și MApN privind misiunea pe care o avea colonelul Trifu în Mali.

  Tagurile:
  militar, Misiune, Afganistan
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei