00:25 26 Martie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.27
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  Tudorel Toader

  Nici o șansă cu Tudorel Toader – a făcut Opoziția praf, în cea mai delicată problemă!

  © Photo: Guvernul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1769210

  O adevărată lecție de Drept, logică legislativă și procedură: ”Dacă aveți inițiativă, duceți-o la capăt, dacă aveți o majoritate, finalizați și votați în spiritul autorității pe care o aveți”

  BUCUREȘTI, 5 martie, Sputnik, Evan Răutu. Astăzi, la dezbaterea moțiunii simple prin care Opoziția i-a cerut demisia, ministrul Justiției a punctat decisiv față de cererea insistentă a Opoziției de desființare a Secției de investigare a infracțiunilor din Justiției – cea mai delicată problemă actuală din domeniu.

  De fapt, a fost o adevărată lecție de Drept, logică legislativă și procedură: ”Luând în considerare poziția de… opoziție o înțeleg”, a ironizat Toader, încă de la prima frază, demersul politic din Parlament.

  ”Problema e că mi-o spuneți mie, iar Secția a fost înființată prin legile de modificare a legilor Justiției, înființarea a fost criticată la CCR care a spus că înființarea Secției nu numai că nu afectează independența magistraților, ba dimpotrivă, este o garanție a faptului că asupra judecătorilor nu se fac presiuni în forme diferite de natură să le încalce independența”, a replicat Toader.

  Ori, acestea fiind zise, ministrul a continuat, făcând Opoziția praf și în materie de procedură.

  ”Câtă vreme e opera legiuitorului de înființare a secției, constituționalitatea este validată de CCR, sigur îmi cereți mie să iau măsuri pentru desființarea respectivei Secții!... Să nu uităm că OUG 60 a fost dată nu de înființare, ci de operaționalizare, pentru că nu se voia ca secția să funcționeze”, a declarat Tudorel Toader.

  Ori, atrage atenția Tudorel Toader, ”îmi cereți să sprijin inițiativa dvs de desființarea Secției speciale”.

  ”Eu nu sunt parlamentar -  dacă aveți inițiativă, duceți-o la capăt”, a replicat cu ironie didactică ministrul. ”Dacă aveți o majoritate, finalizați și votați în spiritul autorității pe care o aveți, în spiritul caracterului de unică autoritate legiuitoare”, a conchis ministrul – profesor universitar, Toader, dând o adevărată lecție Opoziției.

  Tagurile:
  România, Guvern, Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei