17:52 22 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Liviu Pleșonau

  Pleșoianu: ”Administrația Obama a acționat catastrofal în țara noastră” (VIDEO)

  © Sputnik / Georgiana Arsene
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  676100

  Deputatul social democrat și-a exprimat speranța că noua administrație de la Washington va reprezenta ”altceva” față de predecesoarea sa.

  BUCUREȘTI, 9 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Astăzi, deputatul social democrat Liviu Pleșoianu și-a lansat, într-o sală devenită aproape neîncăpătoare, cartea ”România-țara unui vis posibil”.

  În aplauzele mulțimii, Pleșoianu a expus o listă de mai multe ”visuri” pe care le are și din care transpare dorința de normalitate, corectitudine, justiție, respect. Acesta a explicat că generațiile viitoare nu trebuie să devină doar ”roboți utili” ai societății care nu vede în ei decât elemente de statistică economică și militară.

  ”Visul meu este despre un popor ce consideră că este cazul să reașezăm relațiile României cu celelalte state. Să fim parteneri? Da! Să fim doar o colonie administrată de diverși guvernatori? Nu! Eu încă mai sper că noua administrație americană, administrația Trump, va ajunge să reprezinte cu totul altceva față de administrația Obama, pentru că administrația Obama a acționat catastrofal în țara noastră”, a declarat Pleșoianu. 

  Deputatul a precizat că, din toți ambasadorii administrației Obama, din toți emisarii săi, sub stindardul luptei anticorupție, au creat în această țară un monstru, o hidră, la ale cărei zvârcoliri repetate asistăm chiar în aceste zile.

  Pleșoianu și-a exprimat speranța că administrația Trump va desface ceea ce a făcut administrația Obama.

  ”Ce e cert, însă, e că partenerilor noștri din Uniunea Europeană și din Statele Unite ale Americii li s-a tradus ani de zile greșit. Ei au înțeles greșit. În realitate, noi suntem primitori, nu primitivi. Poate că, dacă le vom traduce corect de aici înainte, vor începe să ne și trateze corect. Măcar de aici înainte”, a declarat Pleșoianu, adăugând că, din păcate, am devenit victimele corectitudinii politice.

  Tagurile:
  Liviu Pleșoianu


  Știrile Zilei