19:31 22 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Proteste la București

  Sondaj: Ar trebui interzisă #REZIST? E necesară prevenirea agresiunilor și dezordinii?

  © AFP 2019 / Daniel MIHAILESCU
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  5241705

  În urma celor două agresiuni de azi, dar și în baza principiului de bază al menținerii ordinii și securității – prioritatea măsurilor profilactice - este util a cunoaște opțiunea opiniei publice în privința acestei mișcări #REZIST.

  BUCUREȘTI, 19 martie, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Conform relatărilor presei, ONG-urile responsabile pentru protestele care au urmat alegerii lui Donald Trump sunt investigate de FBI sub aspectul terorismului domestic. Este vorba de organizații tip #RESIST și #ANTIFA.

  sondaj

  Ar trebui interzisă #REZIST, ca generatoare și incitatoare la acțiuni ilegale?
  • Da
   89.9% (1111)
  • Nu
   8.9% (110)
  • Nu știu
   1.2% (15)
  au votat: 1236

  Ajunse/exportate în România după toate dovezile tot prin grupări de tip Soros, organizații tip #RESIST au atacat majoritatea rezultată în urma alegerilor democratice – și s-au declarat susținătoare a unui ”sistem” acuzat de abuzuri, dar și de legături cu Deep State-ul american, concret, cu serviciile de informații ale SUA. De asemenea, mișcările respective au fost susținute de Ambasada SUA, dar și de unele ambasade occidentale.

  Din cele constate până acum, #REZIST acționează ca un grup organizat, punând la cale acțiuni contra ordinii de drept, la manifestările lor fiind atacați și agresați verbal și, în unele cazuri, chiar fizic atât civili, cât și forțe de ordine – dar și demnitari.

  Ieri a fost din nou agresat președintele CCR, Valer Dorneanu, aflat în deplasare oficială, dar și avocata Ingrid Mocanu – aceasta din urmă chiar în zona protejată de jandarmi, aferentă Curții Supreme. (Vezi relatarea incidentelor

  De peste doi ani sunt aduse prejudicii de imagine instituțiilor fundamentale ale statului – Parlamentul, Guvernul, CCR, Avocatul Poporului, ministere etc. De asemenea, fundamentul democrației elective, votul majoritar, a fost negat, încercând să se impună, prin presiune, voința unei minorități.

  În plus, se observă o creștere a violenței de limbaj, precum și îndemnuri și incitări la violență și chiar la omor, comparabile cu cele din zona terorismului.

  Acțiunile stradale au fost planificate, s-au făcut incitări ale populației, plus o întreagă campanie de răspândire de zvonuri false, de acuzații nefondate – totul cu rezultatul (scopul) denigrării respectivelor persoane sau instituții și a creării unei atmosfere de ură și de justificare emoțională a agresiunii. 

  Pe scurt, putem vorbi de acțiuni planificate, nu spontane, cu caracter incitator, infracțional și împotriva ordinii de drept – toate sub sigla #REZIST, ceea ce ne duce la o întrebare – de ce nu sunt măsuri împotriva acestor mișcări – și dacă ar trebui interzisă mișcarea #REZIST?

  În plus, ar fi adus ca argumente mărturiile despre activitățile ilegale de la unele locații care găzduiesc mișcări din curentul  #REZIST, mai ales consumul de droguri, dar și finanțarea acestor mișcări – asupra cărora există multe semne de întrebare, dar și luări de poziție ale presei și ale unor politicieni.

  Am vorbit și de costuri? Jandarmi, alte forțe de ordine, eventual echipaje medicale, pompieri, igienizarea locului, eventuale intervenții medicale etc. etc. Cine plătește toate astea? Statul, pentru ca tot #REZIST să atace Guvernul!

  ***

  În acest context și în urma celor două noi agresiuni de ieri, dar și în baza principiului de bază al menținerii ordinii și securității – prioritatea măsurilor profilactice - este util a cunoaște opțiunea opiniei publice în privința acestei mișcări #REZIST.

  Vă invităm, să vă spuneți opinia răspunzând la întrebarea:

  Ar trebui interzisă #REZIST, ca generatoare și incitatoare la acțiuni ilegale?

  • DA - #REZIST generează și incită la acțiuni ilegale, ură și violență
  • NU - #REZIST este o expresie a democrației
  • Nu știu

  Tematic

  Pleșoianu – inițiativă de excepție la final de an! #REZIST e în pericol, dar și Iohannis!
  Lovitură la nivel european – lege contra protestelor, închisoare! #REZIST ar fi terminată
  Liviu Dragnea rupe gura #REZIST: o nouă întâlnire cu Donald Trump – nici o replică!
  Șerban Nicolae, propunere șoc pentru Procurorul General - Opoziția și #REZIST vor turba!
  Decizie de ultimă oră – năruiește speranțele Laurei Kovesi și #REZIST!
  Tagurile:
  România, Valer Dorneanu, Ingrid Mocanu, Rezist


  Știrile Zilei