19:32 22 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69

  Iohannis - Referendum pe 26 mai, odată cu alegerile! Iată de ce îi e frică președintelui

  © Photo: Facebook / Klaus Iohannis
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Referendumul din 26 mai 2019, anunțat de Klaus Iohannis (61)
  135444

  Klaus Iohannis: ”La început am fost sceptici, dar analizând datele, variantele legale, sunt aproape hotărât – aproape hotărât”

  BUCUREȘTI, 19 mart - Sputnik, Evan Răutu. Acum puțin timp, președintele Klaus Iohannis a confirmat zvonurile privind organizarea unui Referendum odată cu alegerile europarlamentare, pe 26 mai.

  ”S-a vorbit mult despre referendum, lucru trebui evaluat din foarte multe puncte de vedere”, a spus președintele”.

  Dar, spune președintele, discuția a revenit – și nu întâmplător. ”Am primit o lege spre promulgare – în care pesediștii introduseseră un paragraf că nu se poate organiza referendum odată cu alegerile – mi s-a părut neconstituțional”, a spus președintele.

  ”CCR mi-a dat dreptate  - și am încep să analizez cu specialiștii mei”, a explicat președintele. ”La început am fost sceptici, dar analizând datele, variantele legale, sunt aproape hotărât să convoc referendumul – aproape hotărât”, a subliniat președintele Iohannis.

  Iohannis a subliniat că, alături de echipa de la Cotroceni, lucrează foarte intens la varianta unui Referendum care ar avea loc odată cu alegerile pentru Parlamentul European.

  Iohannis dă o lovitură puternică... dar totuși are o mare temere!

  Deci, Iohannis plănuiește să dea o lovitură puternică... dar totuși are o mare temere! Și anume ca referendumul propus de USR – ”Fără penali” – pe lângă faptul că e greu de încadrat constituțional - ar afecta și PNL, cu peste 800 de aleși locali din 1200 având probleme (conform Aristotel Căncescu). În acest fel, USR a fi în câștig, în timp ce pentru partidul lui Iohannis ar putea fi o lovitură grea.

  Așa încât, Referendumul ”Fără penali” ar fi mai potrivit la prezidențiale, când și electoratul PNL și cel USR îl va vota – pe când acum ar putea avea loc o scădere a PNL.

  Ori, în acest caz, Iohannis chiar are la ce ”să se gândească”.

  Precizăm că preşedintele Klaus Iohannis a făcut declarația în această seară, cu prilejul dezbaterii „Președinte sau cetățean/om politic și societate civilă”, organizată în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului de către Asociația One World Romania.

  Тема:
  Referendumul din 26 mai 2019, anunțat de Klaus Iohannis (61)

  Tematic

  Iohannis, făcut praf după incident: ”Era să crape klausul live, Weber e un cățeluș”
  Klaus Iohannis a promulgat Legea Bugetului pentru 2019
  Tăriceanu, veste excepțională, chiar după ce PNL și Iohannis s-au dat în spectacol!
  Cel mai curajos critic al lui Iohannis, supus presiunilor și cenzurii!
  Tagurile:
  alegeri, Referendum, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei