19:37 18 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.22
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.25
 • UAH0.67
  Sorina Pintea

  Sorina Pintea, vești excelente pentru mii de copii – a făcut anunțul

  © Photo: Guvernul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  164610

  Ministrul Sănătății a anunțat, cu prilejul participării la redeschiderea secției de Endocrinologie Pediatrică de la Institutul Parhon, că anul acesta politicile de sănătate pun un accent deosebit pe programele destinate copiilor.

  BUCUREȘTI, 21 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Secția de Pediatrie de la Institutul Parhon a fost reconstruită. Secția a fost reamenajată din fondurile proprii ale Institutului, investiția fiind în valoare de 229.000 lei.

  Informația a fost făcută publică de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, pe pagina sa de Facebook.

  Demnitarul a explicat că, în 2019, politicile de sănătate pun un accent deosebit pe programele destinate copiilor.

  ”Cele 11 saloane au astăzi un design nou, adecvat pentru micii pacienți. Cele 40 paturi din această secție sunt deservite de 5 medici, 15 cadre medii și auxiliare. Pe secție se fac anual 3200 de internări în spitalizare de zi și continuă. Prin profilul medical suprapus peste două specialități, endocrinologie și pediatrie, secția se remarcă prin unicitatea activităţii şi a rezultatelor deosebite, obţinute de pe un segment fragil al populaţiei și anume copiii cu afecţiuni endocrine”, a explicat Sorina Pintea.

  Demnitarul a precizat că patologia endocrinopediatrică este vastă și variată, pornind de la tulburările de creștere – statură mică, statură înaltă – la tulburările de pubertate – pubertatea precoce, pubertatea întârziată – sensibile și dificile care necesită interdisciplinaritate de tipul tulburărilor de dezvoltare sexuală.

  Sursa citată a dat asigurări că activitatea medicală desfășurată în această secție este aliniată ghidurilor de diagnostic și terapie internaționale, ”iar micii pacienți beneficiază de experiența specialiștilor, dublată de activitatea exhipelor de cercetare”.

  Tematic

  Sorina Pintea, veşti îngrijorătoare – suntem la un pas de epidemie
  Epidemie de gripă: "România va fi colorată în roşu" - Sorina Pintea
  Sorina Pintea îl aduce pe Iohannis la realitate – ”cred că a greșit”
  Sorina Pintea și Ecaterina Andronescu vor fi audiate azi în Parlament
  Scandalul momentului -Sorina Pintea cere anchetă în scandalul Apa Nova
  Tagurile:
  Copii, Ministerul Sănătății, Sorina Pintea
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei