22:25 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  30650

  E vorba de un proiect de care Lia Olguța Vasilescu s-a ținut foarte serios pe vremea ministeriatului - și care acum de pus în aplicare

  BUCUREȘTI, 1 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. La doar câteva ore după mult mediatizata cununie civilă și după fastuoasa petrecere, Lia Olguța Vasilescu și-a reluat activitatea de principal purtător de mesaj al PSD și a dat o veste excelentă românilor – începând de azi ”cresc alocațiile tuturor copiilor”.

  Fosta titulară a portofoliului Muncii și Justiției Sociale a dat și detalii:

  -300 de lei pentru cei cu vârsta de până în doi ani;

  -150 de lei pentru cei de până în 18 ani;

  -300 de lei pentru copiii cu handicap, cu vârsta de până în 18 ani, ”conform Ordonanței de Urgentă aprobată luna trecută de Guvernul României”, explică Oana Vasilescu.

  ”De asemenea, câteva zeci de mii de pensionari, pentru care s-a terminat recalcularea pe legea 221/2018, vor avea, începând de mâine, pensiile mărite cu 35 la sută”, scrie deputata PSD în mesajul său.

  Lia Olguța Vasilescu a răspuns și la unele întrebări și comentarii care au urmat postării sale. Am selectat reacția sa la comentariul unei anume Dinu Nicoleta, care a scris ”Ce păcat...persoanele cu handicap le-ați uitat definitiv!”.

  ”Spre deosebire de guvernarea PNL care a tăiat 25 la suta din prestațiile de handicap, noi le-am dublat anul trecut, iar in cazul copiilor cu handicap grav creșterea a fost de 139%”, a replicat imediat Lia Olguța Vasilescu, care a și completat ”De asemenea, alocațiile cresc în cuantum mai mare la copiii cu handicap”.

  Deci, s-ar putea spune că e ”nuntă cu dar”… pentru români! Dar nu e vorba de dar, desigur, ci de un proiect de care Oana Vasilescu s-a ținut foarte serios pe vremea ministeriatului și care acum de pus în aplicare.

  Tematic

  Secretul numirii Olguţei - nu e așa cum s-a spus, ci are un rol de maximă importanță!
  Știrea nopții: Olguţa nu uită și nu iartă! Denunț penal!
  Olguța a trecut la acțiune – „Am așteptat trei ani” - acum îi face praf, e vremea plății!
  Olguța Vasilescu anunță știrea zilei: se întâmplă în aceste momente la Bacău - video
  Tagurile:
  Lia Olguţa Vasilescu

  Știrile Zilei