07:26 15 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Premierul Viorica Dăncilă

  Dăncilă, tranșant: Ambasadorii nu fac agenda prim-ministrului

  © Photo : Guvernul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  38690

  Premierul Viorica Dăncilă a reacționat după ce 12 ambasade, printre care și cea a SUA la București, au dat o declarație comună pe tema intenției Guvernului Dăncilă de a modifica legile justiției printr-o OUG.

  BUCUREȘTI, 3 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Diplomați ai unui număr de 12 state au realizat o declarație comună prin care încearcă să influențeze situația din justiția română.

  Mesajul celor 12 ambasade este dat în numele următoarelor state: Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Irlanda, Olanda, Norvegia, Suedia și Statele Unite ale Americii.

  Diplomații străini spun că ei cheamă toate părțile implicate în elaborarea ordonanțelor de urgență  ale Guvernului ce modifică legislația referitoare la domeniul justiției, ”să se abțină de la modificări care ar slăbi statul de drept și capacitatea României de a lupta împotriva criminalității sau corupției”.

  ”Din păcate, solicitările noastre oficiale de dialog privind aceste subiecte au rămas fără răspuns de la începutul lunii ianuarie”, spun diplomații, potrivit antena3.ro

  Ambasadorii străini au refuzat solicitarea premierului

  Premierul român, Viorica Dăncilă, a declarat, însă, în urmă cu scurt timp, că a dorit să discute cu fiecare ambasador în parte, însă nu a reușit ceea ce și-a propus. Șefa Executivului a precizat că a văzut punctul de vedere al unui grup de ambasadori.

  ”Am vrut să am o discuție individuală cu fiecare ambasador din acest grup, dar au refuzat. Le reamintesc doamnelor și domnilor ambasadori că suntem în România și că am dialog direct cu omologii mei. Le recomand să se adreseze autorităților din țara din care fac parte, pentru că în nici un stat ambasadorii nu fac agenda primului ministru și eu nu am să permit acest lucru. Trebuie să arate respect pentru România, așa cum ambasadorii noștri în fiecare stat, fie membru al Uniunii Europene sau în stat terț au respect pentru statul respectiv”, a declarat Viorica Dăncilă

  Șefa Executivului este de părere că această situație a fost creată de declarațiile repetate ale președintelui Klaus Iohannis cu privire la justiția din România.

  ”Dacă președintele României nu a avut nici un aport la rezultatele obținute în cadrul președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, iată că a reușit să aducă un deficit de imagine țării noastre”, a punctate premierul.

  Demnitarul a adăugat că este păcat că acest lucru se realizează tocmai în timpul deținerii președinției rotative a Consiliului UE de către România.

  Tematic

  Viorica Dăncilă, mutare internațională de succes, informațiile s-au adeverit!
  Viorica Dăncilă, remarcabil succes internațional - și replică zdrobitoare pentru Iohannis
  Tentativă anti-Dăncilă la Externe – dejucată… parțial
  Guvernul Dăncilă – mutare curajoasă, în spirit național, dar își pune Occidentul pe cap!
  Ultima oră: Vizită externă de prim rang - anulată după anunţul premierului Dăncilă!
  Tagurile:
  Prim-ministru, Ambasadori, Guvernul Dăncilă, Viorica Dăncilă


  Știrile Zilei