10:56 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1724120

  Marile companii occidentale, transnaționale, vor sări în sus de bucurie să-i ia pe sus un DNA european ca pe ai noștri oameni de afaceri – și să se înființeze un ”beci domnesc” european!

  BUCUREȘTI, 4 ap r- Sputnik, Dragoș Dumitriu. Alianța 2020 USR PLUS a editat un foarte frumos grupaj de propuneri electorale, în care anunță mai multe ”obiective” pe care viitorii europarlamentari ai formațiunii și le asumă pentru implementare la Bruxelles.

  La loc de frunte este, bineînțeles, Justiția! Ei bine, USR+ propun nici mai mult nici mai puțin decât extinderea mecanismului de verificare și monitorizare a sistemului judiciar (celebrul MCV) la toate statele Uniunii Europene!

  Iată textul USR+Cioloș:

  ”MCV EUROPEAN - Statul de drept nu este negociabil, nici la nivel de țară, nici la nivel de Uniune. Propunem crearea unui mecanism orizontal, aplicabil în toate statele membre, de monitorizare a derapajelor față de statul de drept, pe modelul MCV, implementat cu succes în Bulgaria și România

  Desigur, este gluma anului, dacă își închipuie cineva că Germania, Olanda, Franța sau oricare țară din Occident vor accepta expertiza de tip macovist! Să ajungă Merkel sau Macron să fie controlați precum românii sau bulgarii! Dar propunerea, să recunoaștem, este cea mai tare! Așa cum titram, Salvini sau alți lideri originali sunt copii pe lângă USR!

  Și nu e tot! USR propune și o ”legislație anticorupție” unică pentru toată Europa!

  ”Vom propune legislație europeană anticorupție care să uniformizeze la nivelul statelor membre definiția faptelor de corupție, criteriile de integritate pentru accesul în funcțiile publice, dar și regulile comune pentru ca cei care comit fapte de corupție să nu beneficieze de imunitate”, se scrie în documentul USR+Cioloș.

  Sigur că marile companii occidentale, transnaționale, vor sări în sus de bucurie să-i ia pe sus un DNA european ca pe ai noștri oameni de afaceri – și să se înființeze un ”beci domnesc” european!

  Desigur, sunt niște propuneri populiste – și nesincere, venind de la un fost comisar european! – dar e interesant de văzut cum vor reacționa occidentalii la așa ceva. Să vedem dacă au curajul să treacă prin ce au trecut românii! Să vedem, le place când le tunde cineva capra lor?

  În concluzie, de ce nu? O propunere care ar merita susținută… că doar toți ținem  la Europa, nu-i așa?

  Propunerea USR cu privire la justiție și protejarea drepturilor românilor în UE
  Propunerea USR cu privire la justiție și protejarea drepturilor românilor în UE

  Tematic

  Tema săptămânii: Se va pupa Tăriceanu cu Cioloș în noua alianță europeană ALDE-Macron?
  Cioloș, făcut praf de presă și internauți – ”Tehnocratul” tăvălit în ironii și bășcălie!
  Ion Cristoiu confirmă ”planul Bruxelles”! Ce vor face Iohannis, Cioloș și Kovesi
  Dacian Cioloș, făcut praf… chiar de cel care l-a lansat!
  Lovitură cumplită pentru USR și Cioloș!
  Băsescu, umilință totală pentru Barna și Cioloș
  Tagurile:
  Matteo Salvini, Europa, USR, Cioloș


  Știrile Zilei