18:54 19 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.45
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  5789150

  Într-un clasament european, Dăncilă este clasată în primii 10 care au contat în perioada 2014-2019, devansând chiar personalități marcante din Germania sau Franța

  BUCUREȘTI, 11 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. În timp ce în România are loc de peste un an o campanie de denigrare a premierului Viorica Dăncilă, la nivel european, un clasament al unei publicații de prestigiu o plasează pe un onorant loc 10 în topul europarlamentarilor ”care au contat în legislatura 2014-2019”.

  Acest ”Top 40” este realizat de publicația Politico Europe și este condus de Matteo Salvini, puternicul vicepremier și ministru de Interne al Italiei, apoi de ”părintele” Brexit, Nigel Farage, liderul UKIP.

  În top, pe primele locuri apar Judith Sargentini, președintele Comisiei CONT, Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE și autorul teoriei ”Europa cu mai multe viteze”, sau Andrzej Duda, actualul președinte al Poloniei .

  După cum se vede, clasamentul cuprinde și foști europarlamentari ai acestei perioade, chiar dacă între timp unii au părăsit PE.

  De remarcat că Viorica Dăncilă îi devansează pe Martin Schulz, fost președinte al Parlamentului European, candidat la funcția de cancelar al Germaniei în 2017, pe Andrej Plenkovic, actualul prim-ministru al Croației, pe Mariya Gabriel, actual comisar european, pe Marine Le Pen, consemnează Politico.

  Dam cea mai mare surpriză e că îl depășește pe însuși Manfred Weber, liderul grupului PPE și candidatul popularilor europeni la șefia Comisiei Europene – și cel care atacă puternic Guvernul în ultima vreme!

  ”După nouă ani în mare parte invizibili în Parlament, Dăncilă a fost scoasă din obscuritate pentru a deveni prim-ministru al României în 2018 de Liviu Dragnea, liderul controversat al social-democraților din țară”, scrie Politico

  Politico scrie că Dăncilă a ”intrat repede ”în bătaia puștii” președintelui român Klaus Iohannis, care i-a cerut demisia după trei luni de mandat, acuzând-o de incompetență și că ar acționa conform instrucțiunilor colegilor de partid”.

  În prezent, mai scrie Politico, de data aceasta o informație nesustenabilă, Dăncilă conduce președinția română a UE,  care ar fi ”criticată în mare măsură”. Poate se dau și exemple de o asemenea ”critică”…

  Tot un fals introduce și ”Calea europeană” – care traduce textul din Politico  - (Viorica Dăncilă) ”a intrat repede în conflict cu președintele Klaus Iohannis” – acțiunea petrecându-se exact invers, Iohannis generând conflictul – iar Viorica Dăncilă promovând mereu formula consensului – ceea ce i-a și adus ironii din partea președintelui României.

  Dar, cu toate aceste falsuri precum și cu omisiunea unor realizări ale premierului, rămâne cert un fapt: studiul arată că premierul român este printre primii 10 oameni ai Europei ca importanță a realizărilor și ca influență, într-o perioadă care marchează o revenire după criza economică, dar și o tot mai necesară reformă a Uniunii Europene. 

  Remarcăm absența unor personaje care se umflă în pene pe Facebook sau în declarații pe plan intern, gen Monica Macovei sau Siegfried Mureșan.

  Această poziționare este unul dintre cele mai bune argumente că Sputnik a avut dreptate - Viorica Dăncilă este politicianul anului 2018 și al momentului, dar e și cel mai potrivit candidat la prezidențiale.

  Top 40 al celor mai influenți eurodeputați din legislatura 2014-2019
  Top 40 al celor mai influenți eurodeputați din legislatura 2014-2019

  Tematic

  Dăncilă, tranșant: Ambasadorii nu fac agenda prim-ministrului
  Viorica Dăncilă, palmă în direct pentru Iohannis - în fața tuturora!
  Dăncilă acuză oficialii europeni: „ne cer să oprim anchete penale”
  Schimbarea Vioricăi Dăncilă – ce este adevărat și ce se află în spatele informației
  Tagurile:
  europarlamentari, european, politică, Top, Viorica Dăncilă


  Știrile Zilei