20:04 18 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.22
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.25
 • UAH0.67
  Sorin Ovidiu Vântu

  Sorin Ovidiu Vântu riscă mult: ”Este o altă porcărie a Occidentului la adresa noastră”

  © Video: Youtube / Sorin Ovidiu Vântu
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1782300

  ”Este uriașă greșeală din partea noastră că nu încercăm să normalizăm relațiile cu ei, așa cum Germania, Austria și Franța au făcut-o deja, de mult timp”

  BUCUREȘTI, 12 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cel mai cunoscut și controversat om de afaceri surprinde printr-un articol curajos intitulat ”Rusofobia”. Surprinde, pentru că textul său intitulat ”Rusofobia” este o încercare de a se opune uriașei campanii de inducere a unei mentalități – și chiar a unei atitudini! - negative a românilor față de Rusia.

  Și surprinde, pentru că Sorin Ovidiu Vântu se află în detenție, în urma unui ciudat lanț de acuzații și condamnări, iar o atitudine contra acestei campanii susținută cu mulți bani, ei bine aceasta îi poate aduce multe neajunsuri. Iar Sorin Vântu știe bine asta, așa că riscul asumat e cu atât mai mare.

  ”Generație, hai să mai demontăm o manipulare care ține de ani buni”, propune Vântu – ”Mă refer la sperietoarea cu atacul rușilor asupra României, dându-ni-se exemplul Ucrainei”.

  Această analogie este complet falsă, cu totul alta e situația României, atrage atenția Sorin Ovidiu Vântu. ”Putin n-a revendicat niciodată vreo palmă de pământ românesc”, scrie Vântu, arătând că o relație bună cu Rusia e normală și avantajoasă.

  ”Este uriașă greșeală din partea noastră că nu încercăm să normalizăm relațiile cu ei, așa cum Germania, Austria și Franța au făcut-o deja, de mult timp”, declară Sorin Vântu. ”Nu putem sta, la nesfârșit, atârnați doar de interesele altora - le avem și noi pe ale noastre”.

  Concluzia celebrului și controversatului om de afaceri este clară și… riscantă:

  ”Rusofobia care ni se insuflă este o altă porcărie a occidentului la adresa noastră”.

  Tagurile:
  România, Occident, Sorin Ovidiu Vântu
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei