17:37 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Liviu Dragnea la Craiova

  Liviu ”Nu-te-lăsa” a făcut diferența! ”Camaradul” moare, dar nu se predă!

  © Facebook / Mihail Genoiu
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  32670

  ”Armata PSD” este pe poziții, unii ”comandanți” știu ce au de făcut – azi au demonstrat-o cei din Oltenia – iar ”camaradul” Dragnea se comportă precum vechea gardă – chiar dacă moare, nu se predă!

  BUCUREȘTI, 12 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Miting cu participare masivă la Craiova, semn că organizația condusă de familia Claudiu Manda – Lia Olguța Vasilescu merge bine, iar liderii sunt apreciați. Ceea ce e și firesc, pentru că atât Oana Vasilescu cât și Claudiu Manda au fost printre cei mai activi și vizibili demnitari ai PSD. Amândoi sunt politicieni valoroși și olteni adevărați – iuți la replică și cu tupeu.

  Ei bine însă, chiar azi tupeu l-a cam părăsit pe Manda, vizibil emoționat și cam pierdut cu ochii foile discursului. Rovana Plumb, în stilul său clasic – care a făcut-o să urce treptele partidului, dar nu prin susținerea directă a electoratului, Carmen Avram – din SUA, încă neînțelegând care e diferența între monologul patetic de la ”În premieră” și discursul care trebui ținut minte de electorat.

  Chris Terhes - peste așteptări, remarcabil mai mult prin simpaticul său accent ”ămeurican”. Și au urmat ”greii” – Olguța și Codrin.

  Olguța, ca peștele în apă, un ”pește” destul de sincer emoționat, dar care și-a revenit, reușind un perfect discurs de susținere – din care a rămas ceea ce era important: anume că fiecare membru sau simpatizant PSD din Oltenia trebuie să considere această bătălie destul de abstractă pentru Europa ca fiind ca una personală - și că această bătălie trebuie câștigată.

  Codrin Ștefănescu, expansiv ca de obicei, cu pasaje clasice pentru discursul său, cu elanul său revoluționar, cu ”bătălia cu gașca de tirani” – ei bine Codrin își știe bine rolul, acela de a insufla curaj. Și de a pregăti asistența pentru cuvântul ”camaradului  Dragnea”.

  ”Camaradul” Dragnea a fost într-o formă de zile mari, a avut un discurs excelent atât politic local – dovedind cunoașterea zonei și familiaritate – cât și în privința temelor mari: resurse și interes național, susținerea produselor românești, a agriculturii, locul României în Europa.

  Președintele PSD a susținut bine lista de candidați, cu accentul pe Claudiu Manda, motorul local, introducând și un bine resimțit stimulent local – rugându-i pe șefii PSD Dolj, Olguța și Claudiu, să-i fie nași la viitoarea nuntă cu frumoasa Irina Tănase. Paranteză – Irina a fost acolo, o prezență suficient de frumoasă ca să fie remarcabilă, în pofida discreției și modestiei naturale a tinerei. 

  Liviu Dragnea l-a făcut praf pe Iohannis, utilizând toate argumentele – case, concedii, abuzuri, ura stârnită contra PSD etc. Președintele PSD s-a victimizat – ”dacă mă vor lăsa ăștia liber” – s-a apropiat de oameni la propriu, printr-o baie de mulțime – dar sa inserat și ca un apropiat: ”Mie toată lumea îmi spune Liviu… Liviule-nu-te-lăsa!”. O formulă foarte bine primită de mulțimea prezentă.

   Pe scurt, Liviu Dragnea  a avut un discurs electoral și politic perfect: complet, percutant și inspirat. Așa cum afirmam în titlu – Dragnea a făcut diferența – chiar și față de cei mai buni antevorbitori.

  Mai mult, Dragnea a reușit această prestație în ciuda unei vizibile stări fizice deloc bune. Dragnea a făcut eforturi evidente de a rezista deplasării – ”băii de mulțime” – apoi discursurilor… Afecțiunea sa la coloană nu este o glumă – și se vede că face mari eforturi pentru a nu recurge la soluția normală - intervenția chirurgicală. 

  În concluzie, ”armata PSD” este pe poziții, unii ”comandanți” știu ce au de făcut – azi au demonstrat-o cei din Oltenia – iar ”camaradul” Dragnea se comportă precum vechea gardă – chiar dacă moare, nu se predă!

  Ei bine, că nu se predă e clar, dar că moare politic sau nu… asta vom vedea zilele viitoare, când Curtea Supremă și Curtea Constituțională vor avea cuvintele finale.

  Tematic

  Atitudine greu de acceptat a purtătorului de cuvânt al Bisericii Catolice în cazul Dragnea
  Cristoiu dă cărţile pe faţă: "Tema justiţiei se termină în două zile", în ce bate Dragnea
  Incredibil... răzbunarea sorții? Tudose pățește… ce-i dorea lui Dragnea acum 8 zile!
  Dragnea, atitudine unică prin curaj și realism față de SUA – reacție imediată urâtă!
  Iohannis, surpriză politică de ultimă oră! Dragnea îi dă peste nas!
  Toader, atacat violent de Codrin și Dragnea! ”Vrei să faci ce vrei tu? Fă-ţi partid tu!”
  Toader revine: Replică la Dragnea – o adevărată ghicitoare – pe care a șters-o imediat!
  Tagurile:
  PSD, Liviu Dragnea
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei