09:35 22 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Laura Codruța Kovesi. 29 martie 2019

  Declarație șoc din Parlamentul european: “Kovesi este o minge de ping pong electoral”

  © AFP 2019 / GEORGE CALIN
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile europarlamentare 2019 (189)
  87080

  „Echipa de negociere se schimbă, înseamnă că președinte la Comisia LIBE va fi altcineva, iar interesul politic al grupurilor politice de a juca electoral tema procurorului european va fi mult diminuată”

  BUCUREȘTI, 13 aprilie, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Agenția Sputnik a analizat situația creată după amânarea negocierilor pentru șefia Parchetului European și transferarea acestei operațiuni viitorului Parlament European. În analiza respectivă, apreciam că șansele Laurei Codruța Kovesi sunt minime acum, atât din cauza modificării structurii noului PE, cât și a ieșirii din joc a principalilor săi lobbyști din România – Macovei și Preda.

  Iată însă că un europarlamentar PSD, Andi Cristea a făcut câteva declarații șocante despre candidatura lui Kovesi la șefia Parchetului European. În mare, ideea e că după ce campania pentru europarlamentare se va încheia, interesul față de Codruța Kovesi ”va dispărea”.

  ”Doamna Kovesi este o minge de ping pong electoral între partidele pan-europene, între statele mari vest europene”, a spus Cristea. ”Cred că vom vedea că interesul față de situația doamnei Kovesi va dispărea după ce campania electorală pentru alegerile europarlamentare se va încheia”.

  În opinia lui Andi Cristea, europarlamentarii ”aveau nevoie de o temă în campania electorală, dar apoi se vor concentra pe alte subiecte”. Faptul că nu s-a ajuns la un acord între PE și Consiliul UE înseamnă reluarea negocierilor în mandatul următorului PE.

  ”Echipa de negociere se schimbă, înseamnă că președinte la Comisia LIBE va fi altcineva (care a susținut-o pe Kovesi, n.n.), iar interesul politic al grupurilor politice de a juca electoral tema procurorului european va fi mult diminuată”, a declarat Andi Cristea pentru DC News

  Pe această analiză, candidatul susținut de Consiliul UE are prima șansă, consideră Andi Cristea. Logica e evidentă – în timp ce compoziția PE se schimbă în bună măsură, cea a Consiliului UE, care susține candidatura francezului Bohnert, rămâne aceiași.

  Andi Cristea, originar din Buzău, candidează pentru un nou mandat în Parlamentul European la alegerile din 26 mai, fiind plasat pe un loc eligibil – 10, pe lista PSD. În actualul mandat a fost ales vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul PE.

  Тема:
  Alegerile europarlamentare 2019 (189)

  Tematic

  Iohannis s-a decis – a ales ”temele” pentru referendum. De fapt, o copiază pe Kovesi!
  Lovitură de teatru la Bruxelles în cazul Kovesi – un celebru liberal o face praf!
  Dezastru pentru Kovesi – chiar principalul susținător anunță! Vine cu susțineri ciudate!
  Negulescu-Portocală e terminat – acum Manda vrea arest, condamnare și… pe Kovesi!
  E oficial, șansele Codruței Kovesi s-au prăbușit! Veste catastrofală de la Bruxelles!
  Tagurile:
  Parlamentul European, Parlamentul European, Laura Codruța Kovesi


  Știrile Zilei