22:01 10 August 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.60
 • RUB0.23
 • RON4.06
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  133980

  Sursa citată e de părere că DNA şi SRI au perpetuat această infracţiune, ”prin faptul că nu s-au sesizat, în condiţiile în care cele două instituţii au fost informate de această situaţie”.

  BUCUREȘTI, 15 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Fostul premier Mihai Tudose a fost acuzat recent că statul român nu a încasat peste 3 miliarde de dolari din neactualizarea unor redevențe.

  ”În octombrie 2017, când noua conducere a ANRM şi-a preluat activitatea, am constatat lucruri de o gravitate deosebită - preţul de referinţă al gazelor naturale, la care se plătesc redevenţele la statul român, nu fusese actualizat din anul 2008, deci de 10 ani de zile statul român încasa redevenţe la un preţ de referinţă neactualizat din 2008”, a spus consilierul președintelui ANRM Dorin Ursărescu.

  Aceste date foarte grave, au fost aduse la cunoștința SRI şi DNA și evidențiate în rapoartele Curţii de Conturi.

  ”Suma pe care statul român ar fi trebuit să o încaseze este de aproximativ 3 miliarde de dolari”, spune Ursărescu, care întreabă – ”cine e vinovat pentru aceste lucruri?”

  Consilierul este uimit că instituțiile nominalizate, SRI și DNA nu au reacționat – ”Ar fi trebuit să fie de însemnătate pentru ei şi o prejudiciere a bugetului de stat cu 3 miliarde de dolari”.

  Dar, atenție la acuzația directă contra lui Tudose: ”În 22 decembrie 2017 am fost la Monitorul Oficial şi am depus acest ordin, care aducea preţul de referinţă de la nivelul de 495 de lei/1000 metri cubi la suma de aproximativ 1.100 lei, deci de două ori şi ceva mai mult - acest ordin nu a fost publicat”, spune Ursărescu.

  ”Pe data de 26 am fost chemaţi la Guvernul Tudose, s-a sunat la Monitorul Oficial, s-a blocat publicarea ordinului preşedintelui ANRM, domnul Tudose a sunat personal la conducerea ANRM pentru retragerea acestui ordin, care făcea o reparaţie ce de 10 ani de zile păgubea statul român cu sume importante - 3 miliarde de dolari”, a declarat Ursărescu, consemnează Jurnalul Național

  Sursa citată e de părere că DNA şi SRI au perpetuat această infracţiune, ”prin faptul că nu s-au sesizat, în condiţiile în care cele două instituţii au fost informate de această situaţie”.

  Cert este că, de la dezvăluirea lui Dorin Ursărescu și preluarea știrii (în week-end), Mihai Tudose nu a dat nicio replică! Nici instituțiile menționate. Oare chiar se poate trec cu vederea peste o acuzație atât de gravă făcută de un oficial?

  Cu câteva zile mai devreme, Mihai Tudose acuza guvernul Dăncilă că ”devenim dependenți energetic de ,, bunul prieten” Orban-de-Ungaria!!!”. Dar de acuzația privind oprirea unei actualizări de 3 miliarde de dolari… la asta nu se răspunde?...

  Tematic

  Tudose, afirmație șocantă după înregistrările bombă din PSD – arată spre conducere!
  Mihai Tudose, luat la mișto și făcut praf de Ciutacu și Pleșoianu
  Ponta, declarație de ultimă oră despre Tudose – dar și pentru familia fostului premier!
  Haos în partidul lui Ponta după accidentul lui Tudose – decizie de ultimă oră!
  Udrea, ipoteză şoc: cine ar putea pleca de la PSD la Pro România după Grindeanu şi Tudose
  Tagurile:
  DNA, SRI, Mihai Tudose


  Știrile Zilei