18:08 28 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.45
 • USD17.77
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  302382

  Premierul României: ”Reprezintă un adevărat proiect de ţară, am considerat că acest proces trebuie temeinic pregătit, cu implicarea întregii societăţi”

  BUCUREȘTI, 16 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Realizat sub coordonarea premierului Viorica Dăncilă, Raportul de fundamentare a procesului de trecere la euro a fost prezentat azi la Academia Română. Planul a fost definit prin OUG nr.24/2018 (privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Comisiei Naţionale de fundamentare a Planului Naţional de adoptare a monedei euro, aprobată prin Legea nr.249/2018).

  Conducerea Comisiei Naţionale de fundamentare a Planului Naţional al monedei euro este alcătuită din premierul Dăncilă și președintele Academiei, Ioan Aurel Pop, copreşedinți, Mugur Isărescu și Viorel Ştefan, vicepreşedinți.

  Din Comisia Naţională de adoptare a monedei euro fac parte 45 de personalități din mai multe domenii, dar și de diverse orientări politice.

  Am arătat toate acestea pentru că trecerea la moneda Euro este cea mai mare provocare pentru România și Viorica Dăncilă are dreptate: reprezintă un adevărat proiect de ţară ”pentru succesul căruia este nevoie de sprijinul întregii societăţi”.

  ”Aş compara adoptarea de către România a monedei unice europene cu alte proiecte care au schimbat decisiv în bine societatea românească - aderarea la Alianţa Nord-Atlantică şi integrarea în Uniunea Europeană”, a spus Viorica Dăncilă.

  Sigur, chiar și acest proiect a fost supus unor influențe politice și s-a încercat transformarea lui într-o platformă de atacuri și manevre politice. Cu totul alta e atitudinea premierului.

  ”Am considerat că acest proces trebuie temeinic pregătit, cu implicarea întregii societăţi”, a spus Viorica Dăncilă, la Academia Română, la prezentarea Raportului de fundamentare a Planului naţional de adoptare a monedei euro, transmite AGERPRES.

  Tematic

  Sondajul momentului: Ați vota Viorica Dăncilă – președinte al României?
  Schimbarea Vioricăi Dăncilă – ce este adevărat și ce se află în spatele informației
  Eveniment în politică: Viorica Dăncilă, recunoaștere majoră la nivel european!
  Dăncilă acuză oficialii europeni: „ne cer să oprim anchete penale”
  Eveniment de grad zero: Viorica Dăncilă a avut cea mai importantă întâlnire externă!
  Tagurile:
  provocări, Atitudine, Viorica Dăncilă


  Știrile Zilei