17:34 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Mircea Badea

  Inedit: Mircea Badea, apel și provocare pentru Viorica Dăncilă!

  © Photo: Blogul lui Mircea Badea
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  259691

  Pentru prima dată, Mircea Badea i-a aruncat o adevărată provocare premierului Viorica Dăncilă – la care șefa Guvernului ar trebui să răspundă

  BUCUREȘTI, 17 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. După cum se știe, mai multe ONG-uri cu obiect de activitate din domeniul cultural beneficiază de finanțări de la Guvern, pe baza unor proiecte agreate de ministere – în cazul de față Ministerul Culturii. De asemenea, ONG-urile ”de utilitate publică” au avantaje de la guvern.

  Cu toate acestea, mai multe asemenea ONG-uri sunt cunoscute mai mult prin implicarea politică, decât prin cea culturală; este și cazul GDS, care, prin revista editată, ”22”, este un jucător activ și vehement în sfera politicii.

  Concret, GDS, prin ”22”, este o gură de tun antiguvernamentală și anti-PSD. Inclusiv publicând tot felul de justificări celebrelor mesaje triviale la adresa PSD. Ce legătură este între aceste activități și cultură? Niciuna!

  În 2017, Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu au propus o lege pentru reglementarea strictă și verificarea ONG-urilor de utilitate publică și a felului în care cheltuie sau primesc banii. Pe scurt, o lege care viza transparența acestor ONG-uri!

  În contextul actual, în care GDS și-a bătut joc de foștii deținuți politici și a permis să le fie transmis un premiu prin intermediul procurorului Lazăr, despre care aceștia susțin că i-a chinuit în pușcăria comunistă de la Aiud, ei bine Mircea Badea pune punctul pe ”i” -  GDS ar trebui scos de pe lista ONG-urilor de utilitate publică.

  ”Să vă zic eu ce poate face Guvernul României - fix din acest moment! Viorica Dăncilă poate scoate GDS-ul de pe lista ONG-urilor de utilitate publică și le iau sediul”, spune Mircea Badea, subliniind – ”GDS-ul trebuie scos de pe lista cu bani publici!”.

  În următoarele 20 minute se poate întâmpla asta, consideră Mircea Badea. ”Asta trebuie făcut în următoarele minute”.

  Cu toate acestea, Mircea Badea e sceptic. ”Să vedem dacă se întâmplă, deși nu se întâmplă de ani întregi”.

  ”De pixul vostru depinde GDS, dar nu semnați - de ce nu o faceți?!”, întreabă realizatorul TV. ”La fel și cu Revista ”22”, punctează Mircea Badea, ”să nu mai dea ei premii politic-staliniste pe bani publici!”.

  Reamintim că Mircea Badea a încercat un dialog cu Darius Vâlcov pe tema acestor ONG-uri de utilitate publică… dar a fost ceva cu totul ridicol; Mircea Badea tot încerca să-l întrebe de pere, iar Vâlcov se făcea că nu pricepe și insista să răspundă despre… dovleci!

  Pe de altă parte, Mircea Badea i-a transmis Vioricăi Dăncilă un alt mesaj: ”De fapt, în PSD văd doar vreo doi care mișcă – unul este Șerban Nicolae, celălalt e Liviu Pleșoianu – dar nu-i bagă nimeni în seamă în PSD”.

  Cu alte cuvinte, Mircea Badea i-a aruncat o adevărată provocare premierului Dăncilă – la care premierul ar trebui să răspundă. Se vor lua măsuri contra ONG-urilor care folosesc statutul de utilitate publică pentru operațiuni politice?

  Tematic

  Iese scandal - mesajul lui Mălin Bot pentru Mircea Badea
  Mircea Badea – reacție șoc după victoria Laurei Kovesi!
  Mircea Badea se abține cu greu în privința lui Tudorel Toader - săgeți către cei vinovați!
  DNA, ultima oră: ”Lista cu nume grele”: Cristoiu, Mircea Badea, Gâdea, S.R.Stănescu etc.
  Tagurile:
  Viorica Dăncilă, Mircea Badea
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei