17:28 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Tudorel Toader

  PSD - vot decisiv, s-a terminat cu Tudorel Toader, posibilă criză în Guvern!

  © Photo: Guvernul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  140260

  Este posibilă o nouă criză în Guvern, chiar la unul dintre cele mai importante ministere – și în condițiile în care trebui desemnat și un nou procuror general.

  BUCUREȘTI, 17 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Informație de ultimă oră: în Comitetul Executiv Național al PSD s-a dat un vot pentru retragerea sprijinului politic ministrului Tudorel Toader.

  Conform informațiilor presei, votul ar fi fost aproape în unanimitate.

  În aceste condiții, e posibil ca PSD să voteze în favoarea moțiunii simple contra ministrului Toader.

  Dar, reușita moțiunii simple nu duce automat la demiterea ministrului. Încă de acum 2 săptămâni au apărut zvonuri despre o întâlnire secretă Iohannis – Toader, președintele asigurându-l pe ministru că nu îi va semna revocarea.

  Este deci posibilă o nouă criză în Guvern, chiar la unul dintre cele mai importante ministere – și în condițiile în care trebui desemnat și un nou procuror general. În acest condiții, e posibil ca Iohannis să procedez la prelungirea mandatului lui Augustin Lazăr.

  Totuși, având în vedere că moțiunea contra lui Toader e lansată de Opoziție, președintelui i-ar fi mai greu să o ignore și să nu-l revoce pe ministru. Dar, Iohannis e omul surprizelor… 

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei