04:39 28 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.45
 • USD17.77
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  623990

  De fapt, un aspect relevat în demers, mai mult îl acuză pe Iohannis, care a promovat în funcții persoane implicate în suferințele unora dintre victimele regimurilor comuniste

  BUCUREȘTI, 18 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Crucea Națională „Serviciul Credincios” clasa a III-a domnului Iulius Filip, disident anticomunist şi fost deţinut politic, în semn de apreciere deosebită pentru determinarea și curajul cu care a luptat împotriva abuzurilor regimului comunist și în semn de respect pentru suferințele îndurate în închisorile comuniste, apărând valorile democratice”, se arată într-un comunicat oficial al Președinției.

  Această decizie vine după o campanie susținută a Antenei 3, personal a lui Mihai Gâdea. De altfel, Mihai Gâdea, alături de Adrian Ursu, a inițiat o petiție pentru decorarea lui Filip – demers promovat și de Sputnik.

  Este fără dubii o cedare a lui Iohannis, care a refuzat cu obstinație – și o face încă – să-l demită pe Augustin Lazăr, cel care apare cu un rol negativ chiar în dosarul lui Filip.

  ”Președintele Klaus Iohannis a acționat, încă de la preluarea mandatului, pentru apărarea memoriei victimelor regimurilor totalitare și asumarea corectă a trecutului recent, în acord cu valorile și principiile europene”, se arată în Comunicat, evidențiind faptul că, din 2014 și până în prezent, ”Președintele României a decorat 55 de foști deținuți politic”.

  De fapt, acest aspect relevat în comunicat mai mult îl acuză pe Iohannis, care a promovat în funcții persoane implicate în suferințele unora dintre aceste victime al regimurilor comuniste.

  Tematic

  Pleșoianu îl dă în vileag pe ”cel mai european candidat PNL” – cum îl ataca pe Iohannis!
  Premieră: Mihai Gâdea a recunoscut un adevăr interzis! ”Iată ce s-a întâmplat acolo…”
  Iohannis, acțiune uluitoare – sfidare a unui întreg domeniu, abuz clar în funcție!
  Referendum 2019 – Parlamentul a aprobat solicitarea lui Iohannis
  Pleșoianu, atac total: îi desființează pe Iohannis și PNL. Decizie ciudată a PSD
  Lovitură de teatru pentru Mihai Gâdea, românii nu s-au lăsat manipulați!
  Tagurile:
  victorie, Mihai Gâdea, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei