20:17 24 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Premierul Viorica Dăncilă

  Viorica Dăncilă risipește îndoielile - ce candidat e dorit la Prezidențiale

  © Photo: Guvernul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  189591

  Existau foarte multe îndoieli, deoarece PSD nu se arăta decis, iar președintele ALDE a continuat să declare că e pregătit pentru candidatură.

  BUCUREȘTI, 19 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Prezentă la o mare adunare a PSD la Botoșani, Viorica Dăncilă a făcut o declarație care ar putea risipi orice îndoială în privința candidaturii la prezidențiale din partea PSD.

  ”Îmi doresc să aveţi încredere şi îmi doresc ca împreună să mergem la guvernare până-n 2020, iar în primul rând în 2019 să câştigăm alegerile europarlamentare şi să avem preşedintele României un preşedinte PSD”, a declarat Viorica Dăncilă.

  După cum se știe, liderii PSD și ALDE au căzut de acord, în principiu, să fie un candidat comun al Coaliției, dar au anunțat că decizia finală va fi luată imediat după alegerile europarlamentare.

  Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că e pregătit să îşi asume candidatura pentru Cotroceni, dar a sugerat ideea unei analize, posibil un sondaj, prin care candidatul comun să fie desemnat după alegeri.

  Săptămâna trecută, Liviu Dragnea a declarat, la Craiova, că se va mai gândi, dacă ”o să aibă posibilitatea fizic” și a mai menționat, zâmbind, că acum este liber...

  Pe de altă parte – și Liviu Pleșoianu, singurul social democrat care și-a anunțat de mai mult timp intenția de a candida, a declarat azi că nu dă înapoi și e decis să candideze. Pleșoianu are un puternic sprijin din partea zonei național-suveraniste.

  În fine, analizele Sputnik, care încep să fie confirmate de mai mulți analiști, au ajuns la concluzia că Viorica Dăncilă ar fi cel mai bun candidat al Coaliției, mai mulți factori concurând în acest sens.

  Declarația de azi a premierului pune capăt dubiilor, cel puțin în privința zonei din care va fi candidatul – va fi un membru PSD.

  Tematic

  Eveniment de grad zero: Viorica Dăncilă a avut cea mai importantă întâlnire externă!
  Eveniment în politică: Viorica Dăncilă, recunoaștere majoră la nivel european!
  Viorica Dăncilă, atitudine responsabilă în fața celei mai mari provocări care ne așteaptă
  Inedit: Mircea Badea, apel și provocare pentru Viorica Dăncilă!
  Presiuni americane asupra Vioricăi Dăncilă? Întâlnire de taină, trecută sub tăcere!
  Declarațiile lui Toader după întâlnirea cu Dăncilă: Sunt două proceduri
  Tagurile:
  prezidențiale, alegeri, Candidat, Viorica Dăncilă
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei