05:07 28 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.45
 • USD17.77
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile europarlamentare 2019 (189)
  100470

  Premierul României, Viorica Dăncilă, a venit astăzi cu un atac la Partidul Naţional Liberal, subliniind că acesta a jignit femeile şi promovează oameni care au votat împotriva României.

  BUCUREŞTI, 20 apr - Sputnik. În cadrul discursului său de la Conferinţa extraordinară a organizaţiei Judeţene Iaşi a PSD, prin-ministrul Viorica Dăncilă s-a referit la lista candidaţilor PNL la europarlamentare.

  Dăncilă a criticat lipsa promovării de femei pe locuri eligibile şi că eurodeputaţi vor ajunge oameni care au votat împotriva României.

  "Uitaţi-vă la lista de europarlamentare a PNL! Au jignit femeile, dar nu au nicio femeie pe loc eligibil. Deci, este clar în ce direcţie merg. Ne întoarcem ... Aceasta este o abordarea europeană? Eu spun că nu. Pe lista lor de europarlamentare sunt pe locuri eligibile oameni care au votat împotriva României, dar interesul lor personal este mai puternic decât interesul naţional", a declarat premierul român.

  Sondajul momentului: Ați vota Viorica Dăncilă – președinte al României? >>>

  Viorica Dăncilă a punctat faptul că nu mai acceptă ca România să nu fie tratată cu respect în comunitatea europeană şi locul acesteia este la masa unde se iau decizii, nu în planul secund.

  "Cred că toţi, de la cel mai tânăr până la cel cu mai multă experienţă, vrem să fim trataţi cu demnitate, vrem să fim respectaţi, că suntem patrioţi în Europa, că ne iubim ţara, că nu mai acceptăm să nu fim trataţi cu respect, că la masa deciziei trebuie să stea toate statele membre, că nu vrem o Europă cu două viteze, că vrem dublu standard, iar această atitudine nu este o atitudine anti-europeană".

  Ea a pus accentul pe demnitate, păstrarea tradiţiilor şi obiceiurilor.

  "A fi demn, a iubi ţara nu înseamnă a fi anti-european, dar înseamnă să nu uiţi de unde ai plecat, să ţii la ţara ta, să respecţi cetăţenii tăi, să ţii la tradiţiile şi obiceiurile tale, care constituie diversitatea în această unitate europeană şi eu sunt convinsă că de aici, de la Iaşi, dăm un semnal puternic celor care vor să mergem înainte uniţi, mai puternici şi acasă, dar şi în Europa", a adăugat premierul Viorica Dăncilă, citată de Agerpres.

  Тема:
  Alegerile europarlamentare 2019 (189)

  Tematic

  Eveniment de grad zero: Viorica Dăncilă a avut cea mai importantă întâlnire externă!
  Eveniment în politică: Viorica Dăncilă, recunoaștere majoră la nivel european!
  Viorica Dăncilă, mesaj emoționant după dezastrul de la Paris. Iohannis – gafă ciudată!
  Viorica Dăncilă, atitudine responsabilă în fața celei mai mari provocări care ne așteaptă
  Presiuni americane asupra Vioricăi Dăncilă? Întâlnire de taină, trecută sub tăcere!
  Viorica Dăncilă risipește îndoielile - ce candidat e dorit la Prezidențiale
  Tagurile:
  Alegeri europarlamentare, Viorica Dăncilă


  Știrile Zilei