21:51 18 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.42
 • USD17.60
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.73
  Autostradă

  Din 30 iunie, începe proiectul autostrăzii Iași-Ungheni

  © Photo: Facebook / Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  25040

  Ministerul român al Transporturilor a făcut astăzi o promisiune din care reiese că Republica Moldova va fi conectată la autostrada Unirii, care leagă vestul de estul României. Declarația a fost făcută în capitala istorică a Moldovei – Iași.

  CHIȘINĂU, 21 apr – Sputnik, S.P. Presa de peste Prut scrie că ministrul român al Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, astăzi, la Iaşi, că în aproape trei săptămâni va fi refăcut studiul de fezabilitate pentru Autostrada Unirii, care face conexiunea dintre estul de vestul României. 

  Mai mult, el a prezentat etapele construirii acesteia.

  "15 mai - cele două tronsoane Târgu Mureş-Ditrău-Târgu Neamţ pentru desemnarea câștigătorilor pentru revizuirea studiului de fezabilitate. 15 mai - domnul Ion Ghizdeanu, preşedintele Directiei Generale de Analize şi Prognoze Globale, Finaciare, şi-a luat angajamentul să lanseze procedura pentru tronsonul Tg Neamţ-Iaşi. Iar până pe 30 iunie lansăm proiectare şi execuţie pentru tronsonul de autostradă Iaşi-Ungheni, inclusiv podul peste Prut", a anunţat Răzvan Cuc, în discursul susţinut la conferinţa PSD Iaşi, fiind citat de agerpres.ro.

  Ministrul Răzvan Cuc se află la Iaşi pentru a lua parte la conferinţa pentru alegerea liderului filialei judeţene a PSD. La eveniment este prezent liderul social-democrat Liviu Dragnea, precum şi premierul Viorica Dăncilă, secretarul general al partidului, Codrin Ştefănescu, dar şi de miniştrii Daniel Suciu, Eugen Teodorovici, Răzvan Cuc, Marius Budăi, Alexandru Petrescu.

  Tematic

  Transgaz a preluat controlul asupra gazoductului Iași-Ungheni
  Distanța de la Ungheni la Iași se va micșora de două ori
  Autostrada Ungheni - Iași - Târgu Mureș - deja în 2019
  Tagurile:
  Proiect, autostradă, Ungheni, Iași


  Știrile Zilei