06:24 27 Mai 2019
În direct
 • EUR20.20
 • USD18.05
 • RUB0.28
 • RON4.24
 • UAH0.68
  Viorica Dăncilă

  Premierul Dăncilă preia frâiele - iată cu cine va lucra mai departe!

  © Photo: Guvernul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  5115140

  E greu de explicat cum de PSD lasă pe umerii premierului aceste situații dificile, alți lideri importanți mărginindu-se la declarații belicoase - Viorica Dancilă se dovedește din nou cel mai cerebral, mai lucid lider al PSD

  BUCUREȘTI, 23 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cu lista noilor miniștri respinsă, cu declarații sforăitoare dar lipsite de consecvență de la PSD, premierul Viorica Dăncilă preia frâiele situație și merge mai departe. Din experiența mea, este cea mai rapidă reacție într-o asemenea situație.

  Mai întâi, premierul i-a transmis un mesaj dur președintelui Iohannis: ”consider inacceptabilă și lipsită de fundament decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerile de numire a noilor miniștri pentru portofoliile Ministerului Justiției, Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului pentru Românii de Pretutindeni”.

  Apoi, premierul procedează la singura soluție pentru a continua în bune condiții activitatea:

  ”Premierul Viorica Dăncilă va transmite în această seară președintelui Iohannis propunerile de numire a vicepremierului Ana Birchall, ministru interimar pentru portofoliul Ministerului Justiției, a ministrului Eugen Teodorovici, ministru interimar  pentru portofoliul Ministerului Fondurilor Europene și a ministrului Radu Ștefan Oprea,  ministru interimar pentru portofoliul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni”, se transmite într-un comunicat al Guvernului.

  Sunt un om al dialogului și am încercat, așa cum era și firesc, să am cu președintele Iohannis o discuție premergătoare acestei decizii, spune Dăncilă.

  ”Constat, cu regret, că președintele refuză colaborarea instituțională și că, în continuare, prin acțiunile sale încearcă să împiedice buna desfășurare a activității Guvernului României”, spune premierul.

  Dar, arată, Dăncilă, din păcate, campania electorală ”rămâne pentru președintele Iohannis o miză mai importantă decât continuarea activității ministerelor și punerea în aplicare a măsurilor guvernamentale, în beneficiul românilor”.

  Este totuși greu de explicat cum de PSD lasă pe umerii premierului aceste situații dificile, alți lideri importanți mărginindu-se la declarații belicoase. Încă o dată se dovedește că Viorica Dancilă este cel mai cerebral, mai lucid lider al PSD – și fără îndoială persoana potrivită să se bată pentru prima funcție în stat.

  Tematic

  Inedit: Mircea Badea, apel și provocare pentru Viorica Dăncilă!
  Presiuni americane asupra Vioricăi Dăncilă? Întâlnire de taină, trecută sub tăcere!
  Declarațiile lui Toader după întâlnirea cu Dăncilă: Sunt două proceduri
  Dăncilă, atac la PNL: "Au jignit femeile... oameni care au votat împotriva României"
  Carmen Avram sare în apărarea Vioricăi Dăncilă, insultată de un liberal chiar de Florii!
  Tagurile:
  România, prim ministru, Guvernul Dăncilă, Viorica Dăncilă
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei