23:09 26 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Guvernul României

  Veste mare: Guvernul Dăncilă adoptă un act important – poate salva economia!

  © Photo: gov.ro
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  258360

  ”Venim în sprijinul investitorilor din acest sector, care vor avea o lege mai clară, dar și mai simplă, dar și a autorităților locale, care primesc competențe sporite pentru promovare”

  BUCUREȘTI, 24 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Executivul adoptă astăzi noua lege a turismului, a anunțat premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern de azi.

  Premierul a precizat că acest proiect important ”a fost elaborat în urma unor ample consultări cu mediul de afaceri, autorități locale și asociații din domeniu”.

  ”Prin noua lege a turismului pe care o adoptăm în cadrul ședinței de guvern de astăzi,  promovăm turismul ca factor de dezvoltare economică, așa cum ne-am angajat în programul de guvernare”, a declarat Dăncilă.

  Viorica Dăncilă atrage atenția că e o lege destinată investitorilor din domeniu – și în sensul clarificării multor aspecte normative – dar și al autorităților locale.

  ”Venim în sprijinul investitorilor din acest sector, care vor avea o lege mai clară, dar și mai simplă, dar și a autorităților locale, care primesc competențe sporite pentru promovarea destinațiilor turistice”, a declarat Viorica Dăncilă.

  Atragem atenția că o creștere a eficienței în turism – de la aspecte fiscale, la cele normative și până la atragerea de fonduri, poate însemna o creștere de câteva procente a PIB – ceea ce ar fi salutar în situația prin care trece Europa în momentul de față.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei